HABERLER

15.11.2015

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2015 yılı 4. Olağan Toplantısı, CVK Park Bosphorus Otel - İstanbul Balo Salonu'nda gerçekleştirildi.

Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Salonlara sığmadıklarını ifade eden Karadeniz, o nedenle salon değişikliğine gittiklerini söyledi.
 
Karadeniz’in ardından kürsüye gelen Divan Kurulu Üyemiz Ersan Aksoylu, Divan Başkanlık Kurulu faaliyetlerini üyelerime arz etti.
 
Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Divan Kurulu Üyelerimize Kulübümüzün mali durumu hakkında bilgiler verdi. Tuncel, Kulübümüzün net borcunun 926.604.942 TL olduğunu belirtti.
 
Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında üyelerimize bilgilendirmede bulunan Başkanımız Fikret Orman şunları söyledi:
 
“Bu toplantının bugüne ertelenmesi bizim talebimizle oldu. Raporlar yetişmedi. Bir şeyler saklanıyormuş gibi düşünülmesin diye toplantıyı bugüne erteledik. Hiçbir kulüp bizim kadar şeffaf değildir.
 
Biz göreve geldiğimizde kulübümüzün durumunu biliyorsunuz. Kullanabileceğimiz hiçbir şey yoktu. İtibar yönetimi yaptık. Alacaklılarla görüştük. 417 dosya kapattık. Birçok tasarruf gerçekleştirdik.
 
Toplam 237 milyon Dolar değerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Sponsorluk gelirlerimiz rakiplerimizin toplam sponsorluk gelirinden fazla. Stadın bitmesiyle sponsorluk geliri artacaktır. Biz yeni gelirler yarattık. Gelirler temlik edilmişti.
 
BJK Nevzat Demir Tesisleri 2002’de yapılmıştı. 2014’e kadar yenileme yapılmamıştı. İhtiyaç vardı. Tesisi modernize ettik. 5.6 milyon TL civarında yatırım yaptık. Hakkı Yeten Tesisleri’nin zemin ve tribünlerini yeniliyoruz. Akatlar’a sosyal tesis yapacağız. Divan Kurulu üyelerinin gidebileceği bir tesis yapıyoruz. Pendik Tesisleri’ni modernize edeceğiz Şan Ökten Tesisleri’ni yıkacağız. Beşiktaş Huzurevi yapacağız.
 
BJK TV’nin yayın formatı ve içeriğini değiştirdik. Metin Albayrak çok başarılı çalışmalar yapıyor. Stat bitince bütün birimler tek bir noktada toplanacak. Daha iyi yayın ve stüdyolar için 1 milyon Dolar üzerinde yatırım yapılacak. Olmayan reklam gelirleri aylık 130 bin TL’ye çıktı. Sosyal medya hesaplarıyla 8 milyon kişiye ulaşıyoruz. Hesapları şişirmeye tenezzül etmiyoruz.
 
Kartal Yuvası’na çok yatırım yaptık. Vodafone Arena’nın içine çok büyük bir mağaza yapıyoruz. Kartal Yuvası gelirlerimiz 14 milyon TL’den 46 milyon TL’ye çıktı. Yeni stadımızla birlikte 100 milyon TL ciro yapan bir kurum haline gelecek. Rakiplerimizle aramızdaki farkı kapattık. Stok kaybı söz konusu değil. Lojistik firmasını değiştirdik. Değişim sırasında bazı stoklar gitmemiş. Sayım yapıldı ve herhangi bir kayıp olmadığı anlaşıldı.
 
Büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Asılsız iddialarla karşılaşmak bizi üzüyor. Geldiğimiz nokta 3 yıllık bir planlamanın ürünüdür.
 
Değerli bir takım oluşturduk. Ligde lideriz. Kupayı Vodafone Arena’da kaldırmak istiyoruz. 4 senede 41 milyon Euro bonservis harcaması yaptık, 20 milyon Euro bonservis geliri elde ettik. Artık hep oyuncu almayacağız. Bundan sonra satıp alacağız, yetiştirip satacağız. Pilot takım uygulamaları yapıyoruz. Altyapı oyuncularına şahsiyet vermek için bir ara takıma ihtiyaç var.
 
Basketbola yatırım yaptık. İyi bir takım kurduk. Amatör şubeleri barındıracak güzel bir tesis yapmayı planlıyoruz.
 
Alınan avansları borcun içine koymaya başladık. Kulübü 328 milyon Dolar ile devraldık. Şimdiki net borcumuz 317 milyon Dolar yani 926 milyon TL’dir. Sporcularla yapılan anlaşmalar döviz endekslidir. Kur arttıkça borcumuz da artmaktadır. Rakibin stadını devlet yaptı, işçiler yollara döküldü. Siz hiçbir yerde Beşiktaş’ın borcu var diye duyuyor musunuz? Gizli kapaklı iş yaptığımızı iddia edenler çıksın açıklasınlar.
 
Vodafon Arena için 277 milyon TL yatırım yaptık. Kimsenin kapısına gidip para istemedik. Biz icraatla ilgileniyoruz. Vodafone Arena bir anıt eser, teknoloji merkezi olacak. Sadece çatısı için 16.7 milyon Euro harcadık. Çatıyı çelik sistemiyle yapsaydık kapasite düşerdi. O nedenle halat sistemi kullandık. İnteraktif müze yapıyoruz. BJK Plaza’daki çalışma alanlarımızı kiraya vereceğiz.
 
Beşiktaş icra yeridir, çene değil. Aday olmak isteyen ocak ayına kadar çıksın ortaya. Üyelik ücretlerini indiren biziz. 7 binin üzerinde Beşiktaşlıyı kongre üyesi yaptık. Beşiktaş’ın saygınlığını korumak bizim görevimiz. Rahmi Koç, her zaman Beşiktaş’ın yanında olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”
 
Divan Kurulu Üyelerimizin konuşmalarının ardından tekrar kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
 
“Vodafone Arena, Beşiktaş’ı finanse etti. Statla bir rüzgar yarattık. Göreve geldiğimizde iki sene Avrupa’ya gidemedik. UEFA hedeflerine bağlı kalmaya çalışıyoruz. 3-5 milyon TL’lik yatırımlar Beşiktaş için önemli değildir ama o yatırımların yarattığı sinerji yatırım bedelinden çok daha fazladır. Hiçbir projeyi sponsor olmadan geri dönüşünü görmeden yapmam. Her yatırımın arkasında bir matematik hesabı vardır. Beşiktaş’ın kapısını kimseye kapatmadık. Acıbadem’in Divan Kurulu üyelerimize indirim yapması için görüşmelerde bulunacağım. Beşiktaş’a aday olacaklar mutluluk üzerine plan yapsınlar. Duruma göre Beşiktaş’a başkan adayı olunmaz. Beşiktaş kimsenin babasının malı değil. Kararı genel kurul verir. Fulya için elimizden ne geliyorsa yaptık. Sanki bir şey yapmıyormuşuz gibi algılanıyor. Ortada bir hukuksuzluk varsa üzerine gideceğiz, gitmeyen namerttir. Kuruşuna kadar hesap ederek ilerliyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için mücadele ediyoruz. Stadımız olmadan büyük bir mücadele veriyoruz. Geldiğimiz noktayı çok başarılı buluyorum. Yerinde yapılan iki stat var; birisi bizimki, diğeri Fenerbahçe stadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stat inşaatı için irade gösterdi ve bize yardımcı oldu. Yıldırım Demirören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan stadın yerinde yapılması sözünü almıştı. Biz o sözün üstüne devam ettik. Burası bir şov merkezi değildir, burası ciddi bir kurumdur. Burayı yönetmeye talip olanlar ciddi olmalıdır. Cehalet bir işi bilmediğini bilmemektir. Allah, Beşiktaş’ı cahillerden korusun. Futbol takımımızdan ilk beklentimiz şampiyon olmaları. Oyuncularımıza Beşiktaş tarihini anlatan yabancı dillere de çevrilmiş kitapçıklar yaptırdık ve dağıttık. Biz şike davasına kenar süsü olduk. Suçlu değiliz ki niye savunma verelim. Serdar Bilgili bizim başkanlığımızı yaptı. Eskileri konuştuk, sohbet ettik. Beşiktaşlıların olduğu her yere gitmeye çalışıyorum. Futbolcularla yapılan sözleşmelerde maç başı ücretlerini kaldırıyoruz. Biz statlarda herkesin yerinde oturmasını ve birbirinin hakkına saygı göstermesini istiyoruz. Beşiktaş’a sahip çıkmak zorundayız. Bizim olduğumuz yerde haram olmaz. Stada geçince personel sayısında azaltmaya gideceğiz. Stat inşaatından sonra borcun iniş trendinde olduğunu göreceğiz.”