HABERLER

05.11.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:75 Piestanske Cajky:79

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup A Grubu 2. maçında Piestanske Cajky ile karşılaştı. Piestanske Cajky karşılaşmayı 79-75 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya;  Cappie Pondexter, Ayşe Cora, Şaziye İvegin Üner, Nadezhda Grishaeva, Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladı.
 
Mücadeledeki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Ekibimiz maça kötü bir yüzdeyle girdi ve hücumda skor üretmekte zorlandı. İlk çeyrekte 5 dakika geride kalırken sadece 5 sayı bulabildik. İlk çeyrek itibariyle Cappie Pondexter ekibimizi taşıyan isim oldu ve oynadığı bire birlerle skor üretti. Çeyreğin sonunda ritim bulduk ve yakaladığımız seriyle oyunda dengeyi sağladık.  İlk çeyrek 19-19’luk eşitlikle sonuçlandı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in asisti sonrasında Nadezhda Grishaeva’dan geldi. 2. çeyreğin başında dengede bir oyun vardı. Nadezhda Grishaeva devreye girdi ve hücumda ekibimizi taşıdı. Rakibimiz ilk yarı itibariyle ikinci şans sayıları ve bench’ten aldığı katkıyla fark yarattı. Çeyreğin son bölümünü daha iyi oynayan Piestanske Cajky soyunma odasına 41-36 önde gitti.
 
3. çeyreğe ritimli giren ekip Piestanske Cajky oldu ve çeyreğin başında 8-0’lık bir seri yakaladı . Ekibimiz 3. çeyreğin başında hücumda tıkandı ve 4 dakika boyunca skor üretemedi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’ten geldi. Rakibimiz bu çeyrekte yaptığı seriyle aradaki sayı farkını açtı. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin son bölümünde hareketlendi ve hücumda daha etkin bir oyun sergiledi. 3. çeyrek Piestanske Cajky’nin 56-50’lik üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’ten geldi. Ekibimiz 4. çeyreğe oldukça tempolu ve yüksek bir yüzdeyle başladı. Cappie Pondexter-Luca Ivankovic ikilisiyle skor ürettik. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken aradaki sayı farkını eritti ve maça ortak oldu. Oyunun sonunda iki ekipte karşılıklı basketler buldu. Maçın sonunda başa baş bir mücadele ve çekişme vardı.  Piestanske Cajky 79-75’lik skorla mücadeleyi kazanan taraf oldu.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 27 sayı, 3 ribaund, 2 asistle, Luca Ivankovic, 16 sayı, 10 ribaundla ve Nadezhda Grishaeva 15 sayı, 10 ribaund, 2 asistle mücadele etti.
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı