HABERLER

03.11.2015

BASKETBOL

Euroleague ve Eurocup Takımlarından Göçmenlere Yardım İçin Kızılay ve Kızılhaç ile İşbirliği

Euroleague Basketball ve 60 üye takımı, Turkish Airlines Euroleague ve Eurocup’ta bu hafta oynanacak tüm maçları savunmasız göçmenlere yardım etmek için Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu'na destek olma çabalarına adıyor.

İki organizasyonda bu hafta oynanacak toplam 30 karşılaşmada seyircilere Kızılay ve Kızılhaç’ın yürüttüğü #ProtectHumanity kampanyasına verilen desteği gösteren mesajlar verilecek. #ProtectHumanity kampanyası, göçmenlerin insani ihtiyaçlarını karşılamayı, onları korumayı, ölümleri önlemeyi ve itibarlarına her yerde ve her koşulda saygı duymayı amaçlıyor.

Mesajın tüm dünyada televizyon yayınlarında da görülebilmesi için, iki takım oyuncuları mesajı, maçın hava atışından hemen önce sahanın ortasında gösterecek.

Hafta boyunca Euroleague ve Eurocup takımlarının Kızılay ve Kızılhaç yararına yapacağı aktivitelerde, taraftarlara yardıma muhtaç göçmenlere destek olmak için bağış olanağı hakkında farkındalık kazandırılacak. Bu bağışlar Euroleague Basketball'ın Kızılay ve Kızılhaç ile yaptığı özel işbirliği sonucu http://amma.do/EuroleagueBasketball adresinden yapılabilecek. Sağlanacak fon, Kızılay ve Kızılhaç'ın insani müdahalesini desteklemek için kullanılacak.

Euroleague Basketball İş Geliştirme Müdürü Roser Queralto, “Euroleague Basketball, kulüplerimizin, Kızılhaç ve Kızılay'ın evlerinden koparılan yardıma muhtaç göçmenler için yaptığı yardım çağrısı karşısında sorumluluk almalarından dolayı gurur duyuyor.” dedi ve sözlerini, “Avrupa’daki takımlar ve taraftarlar bu sezon gerçekleşen acil insanlık çağrısında, yine ve yeniden ihtiyaç olduğunda yardıma hazır olduklarını gösterdiler. Bu güzel dayanışmalarının bir başka örneği” diyerek noktaladı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Avrupa Başkanı Simon Missiri ise “Euroleague Basketball'a Avrupa ve dünyanın her yerinde yardıma muhtaç göçmenlere duyarlı ve dayanışma içinde bir tutum sergiledikleri için teşekkür ederiz. Avrupa'nın 28 ülkesinde 25.000’den fazla gönüllüsü ile desteklenen Kızılhaç ve Kızılay dernekleri, zor zamanlar yaşayan göçmenlere insani yardımda bulunuyor. Euroleague ve Eurocup takım taraftarlarının desteği ile Kızılhaç ve Kızılay kuruluşlarının insani yardımları devam edecek” dedi.

Kızılay ve Kızılhaç, destekçilerini http://www.ifrc.org/protecthumanity web adresini ziyaret etmeye ve yardıma muhtaç insanlar için dayanışma halinde olmaya davet ediyor. Dilekçeyi imzalayın ve #ProtectHumanity'yi evrensel kılmak için sizler de destek olun.