HABERLER

21.10.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:79 Avtodor Saratov:103

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Eurocup E Grubu 2. maçında Avtodor Saratov ile karşılaştı. Avtodor Saratov maçı 103-79 kazandı.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Maciej Lampe, Doğan Şenli ilk 5’iyle başladı. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Tremmell Darden'ın orta mesafe isabetiyle geldi. Maçın başında Avtodor Saratov bire bir hücumlar üzerinden sayılar üretti. Ekibimiz çeyreğin başında alçak post oyunlarıyla etkili olmayı denedi. Rakibimiz ilk çeyrek itibariyle erken hücum tercihlerinde bulundu ve çok iyi bir yüzdeyle oynadı. Takımımız savunmada oldukça yumuşaktı ve rakibine reaksiyon veremedi. Avtodor Saratov ilk çeyreği 30-16 üstün tamamladı.
 
Rakibimiz 2. çeyreğe de hız kesmeden, tempolu bir şekilde girdi. Ekibimiz 2. çeyreğin başı itibariyle de oyuna giremedi ve ritim bulamadı. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken rakibinin dengesini bozmak için alan savunmasına döndü ancak Avtodor Saratov doğru hücumlarla sayı bulmaya devam etti. Ekibimizin hücumdaki dağınıklığı ve kötü yüzdesi Avtodor Saratov’un rahat bir oyun sergilemesini sağladı. Rakibimiz ilk yarıda 7/10 (3 sayılık), 17/29 (2 sayılık) gibi çok iyi isabet oranlarıyla oynadı. Avtodor Saratov soyunma odasına 56-34’lük üstünlükle gitti.
 
2. yarıya genç oyuncumuz Enes Berkay Taşkıran ilk 5’te başladı. 3. çeyrekteki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın faul çizgisinden bulduğu isabetler sonrasında geldi. Ekibimiz tempo artırmak ve hücumda ritim bulmak adına bu çeyrekte 4 kısaya döndü. Avtodor Saratov 3. çeyrek itibariyle de oyun disiplininden kopmadı ve kontrolü elinde tuttu. Rakibimiz erken hücum tercihleriyle, akıcı oynamaya ve yüzdeli sokmaya devam etti. Avtodor Saratov 3. çeyreği 85-60 önde tamamladı.
 
Final  periyodundaki ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin orta mesafe isabetiyle geldi. Ekibimizin oyun konsantrasyonu son çeyrekte iyice düştü. Bulduğumuz boş şutları ve kolay atışları sonuçlandıramadık. Oyunun son bölümünde rakibimiz tempoyu düşürdü ve rotasyon yaptı. Avtodor Saratov karşılaşmayı 103-79 kazandı.
 
Ekibimizde; Maciej Lampe 21 sayı, 11 ribaundla, Nate Wolters ise 13 sayı, 3 ribaund, 3 asistle oynadı.  
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı