HABERLER

10.10.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:79 Pınar Karşıyaka:96

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Spor Toto Basketbol Ligi’nin ilk maçında Pınar Karşıyaka ile karşılaştı. Pınar Karşıyaka mücadeleden 96-79 galip ayrıldı.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Maciej Lampe, Doğan Şenli ilk 5’iyle başladı. Maça iyi giren ekip Pınar Karşıyaka oldu ve Colton Iverson ile pota altından sayılar buldu. Pınar Karşıyaka ilk çeyreğin ilk bölümünde çembere yaptığı penetreler üzerinden kolay sayılar üretti. Ekibimiz Pınar Karşıyaka’nın yaptığı değişken alan savunmasına hücum etmekte zorlandı ve kötü bir yüzdeyle oynadı. İlk çeyrek Pınar Karşıyaka’nın 28-16’lık üstünlüğüyle tamamlandı.  
 
İkinci çeyreğe daha tempolu giren ekibimiz, Cenk Akyol’un üç sayılık isabetleriyle oyuna girmeye çalıştı. 2. çeyrekte 3 dakika geride kalırken Pınar Karşıyaka’nın 34-25’lik üstünlüğü vardı . Rakibimizin ribaund üstünlüğü ve hücum ritmi oyundaki farkı belirledi. Siyah-beyazlılarımız 2. çeyrekte rakibinin sertliğine cevap veremedi ve oyundan düştü. İlk yarıyı Pınar Karşıyaka 53-37 önde tamamladı.
   
2. yarıdaki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın ters turnikesi sonrasında geldi. Ekibimiz 3. çeyreğin başında Nate Wolters’ın bire bir oyunlarıyla skor üretmeye çalıştı. 3. çeyrek itibariyle Pınar Karşıyaka’nın set temposu aşağıya düşmedi. Rakibimiz oyunu kontrol ederek sayılar bulmaya devam etti. Siyah-beyazlılarımız bu çeyrekte de organize olamadı ve tutuk bir oyun sergiledi. 3. çeyrek Pınar Karşıyaka’nın 77-52’lik üstünlüğüyle tamamlandı.   
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Erik Murphy’nin 3 sayılık isabeti sonrasında geldi. Son çeyreğin başında Erik Murphy’nin isabetleri sayı farkını 16’ya kadar indirdi ancak Pınar Karşıyaka’nın hücum ritmi ve yüksek atış yüzdesi bu bölümde de devam etti. Oyunun son bölümlerinde iki ekipte daha rahat bir oyun sergiledi. Pınar Karşıyaka mücadeleden 96-79 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde Cenk Akyol 13 sayı, 3 ribaund, Erik Murphy ise 12 sayı, 5 ribaund ile oynadı.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı