HABERLER

09.10.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:70 Basketbolu Geliştirenler Derneği:62

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında B.G.D.’yi 70-62 yendi.

Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Natasha Cloud, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Nadezhda Grishaeva ve Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladı. Ekibimizin ilk sayıları Şaziye İvegin Üner’in turnikesiyle geldi. İlk çeyreke 3 dakika geride kalırken 5-0’lık üstünlüğümüz vardı. Rakibimiz B.G.D maça hücum yüzdesi olarak kötü başladı. İlk çeyrekte 5 dakika geride kalırken 9-2 öndeydik ve Şaziye İvegin Üner 7 sayı üretmişti. Çeyreğin sonunda ritim bulan B.G.D. geri gelmeyi başardı.  İlk çeyrek 20-16 üstünlüğümüzle tamamlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız pota altından Ecem Güler ile geldi. İkinci çeyrek oldukça tempolu başladı. Çeyreğin başında Ecem Güler ile sayılar ürettik. 2. çeyrekte 4 dakika geride kalırken 28-22’lik üstünlüğümüz mevcuttu. İkinci çeyreğin son bölümlerinde hücum yüzdemiz düştü ve kolay atışlardan yararlanamadık. Luca Ivankovic’in pota altındaki etkinliğiyle oyunu önde götürdük ve oyunu kontrol ettik. Natasha Cloud’ın son saniye basketiyle ilk yarıyı 38-28 önde tamamladık. İlk yarı itibariyle   Şaziye İvegin Üner; 15 sayı, 1 ribaund, 1 asistle oynadı. Luca Ivankovic ise 5 sayı, 9 ribaund ile mücadele etti.
 
İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Natasha Cloud’ın asisti sonrasında Luca Ivankovic’ten geldi. 3. çeyreğin ilk bölümünde ritim bulmakta zorlandık ve ilk 5 dakika geride kalırken sadece 4 sayı üretebildik. Çeyreğin son bölümlerinde Şaziye İvegin Üner’in önderliğinde oyunu önde götürmeyi başardık. 3. Çeyrek 50-45’lik üstünlüğümüzle tamamlandı.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner'in teknik faul atışı dolayısıyla çizgiden bulduğu sayıyla geldi. Son çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken 54-45’lik üstünlüğümüz mevcuttu. Rakibimiz son çeyrekte 5 dakika boyunca sayı üretemedi ve ekbimiz bu bölümde farkı açtı. Oyunun son bölümünde daha rahat bir oyun sergileyen takımımız mücadeleyi 70-62 kazandı.
 
Şaziye İvegin Üner maçı 22 sayı, 3 ribaund, 3 asistle tamamlarken, Luca Ivankovic ise 18 sayı, 11 ribaundla oynadı.