HABERLER

07.10.2015

BASKETBOL

Erkek Basketbol Takımımızın İsim Sponsoru, Sompo Japan Sigorta Oldu

Erkek Basketbol Takımımız ile Sompo Japan Sigorta arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması için BJK Akatlar Arena’da düzenlenen imza törenine; Başkanımız Fikret Orman, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto, Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş ile Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları katıldı.
 
Anlaşmaya göre, Sompo Japan Sigorta bir yıl boyunca Erkek Basketbol Takımımızın isim sponsoru olacak.
 
Fikret Orman: ‘Uluslararası üst düzey sponsorluk ölçeğimizi Uzakdoğu'ya da çevirmiş olduk’
 
İmza töreninde bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
 
“Göreve geldiğimizden bu yana sponsorluk alanında önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Stadyumumuz için, futbol takımımız için bu ülkedeki en önemli sponsorluk anlaşmalarını tamamladık. Bu anlaşmaların hepsi, kendi alanlarında lider, birçoğu da uluslarası devlerle yapılan anlaşmalar oldu. Şimdi bu anlaşmayla birlikte, uluslararası üst düzey sponsorluk ölçeğimizi uzakdoğu'ya da çevirmiş oluyoruz. Bizim için çok değerli olan uzakdoğu pazarında kendi alanında öncü, Dünya'nın en büyük sigorta kuruluşlarından biri olan Sompo Japan Sigorta ile böyle bir sponsorluk anlaşması yapmak bizim için gurur verici. Sompo Japan Sigorta'ya da bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin uzun süreli olmasını diliyorum.
 
Tüm branşlarda sponsorluk anlaşmalarına devam ediyoruz. Marka algımıza değer katacak firmalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Sompo Japan Sigorta yönetim kurulu başkanı ve genel müdürüne camiamıza güvendikleri için teşekkür ediyorum. Basketbola bu sezon önemli yatırımlar yaptı.  Seyircili oynayacağımız tüm maçları Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacağız. Basketbola gönül vermiş taraftarlarımızı maçlara bekliyoruz. Hayırlı bir sezon olmasını diliyorum.
 
Futbol Takımımız ile Coca Cola anlaşma imzaladı. Deniz tarafı ile yeni açık tribüne de isim sponsoru alacağız. Göreve geldiğimizde futbol takımımızın sponsorluk geliri 4-5 milyon dolar civarındaydı. Şimdi ise bu rakam 40 milyon dolara ulaştı. Şu anda rakiplerimizden fazla sponsorluk gelirimiz var. Bunun sebepleri; kurumsal yapıya önem vermemiz, sözlerimizin arkasında durmamız, kazan kazan anlayışımız ve ciddi olmamızdır.
 
Basketbol ve diğer branşlara tesis yatırımı yapma zamanı geldi. 12-15 bin kişi kapasiteli bir salon yapmak istiyoruz. İçinde idman salonları ve sağlık merkezi olmasını istiyoruz.”
 
Hakan Özköse: ‘Anlaşmanın her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum’
 
Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Erkek Basketbol Takımımız ve Sompo Japan Sigorta'nın buluştuğu ortak noktalardan biri gelecekte daha da büyüyerek kendi alanlarına damga vurma hedefi. Her iki taraf da bunun için yılmadan çalışma azmine fazlasıyla sahip. Geçmişleri başarı hikayeleriyle dolu bu iki kuruluşun işbirliklerinin de çok başarılı olacağına, aynı zamanda sponsorluk anlayışı açısından da yeni açılımlar oluşturacağına inanıyorum. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı ve uzun soluklu bir işbirliği olmasını diliyorum. Seyircisiz maçları BJK Akatlar Arena’da oynayacağız. Taraftarlarımızın yanımızda olmasını istiyoruz. Beşiktaş Sompo Japan ligi en yukarıda tamamlayacaktır" dedi.
 
Henrik Dettmann: ‘Büyük hedefleri olan iki galobal marka bir araya geldi’
 
Erkek Basketbol Takımımızın antrenörü Henrik Dettmann, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Uluslararası iki global markanın birleştiğini görüyorum. Büyük hedefleri olan iki marka. Çok heyecanlıyız. İki taraf için de anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum.”
 
Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto: ‘Gücünü geleneklerinden alan iki devin işbirliği oldu’
 
“Gelişen ekonomisi, genç nüfusu, spora olan ilgisi, dinamik bir ülke olması nedeniyle Türkiye’de olmaktan, bu ülkeye yatırım yapmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.  Spora destek veriyor olmak da bizim için ayrı bir mutluluk. Beşiktaş, tıpkı Sompo Japan Nipponkoa gibi köklü bir kuruluş. İmzaladığımız bu anlaşma, gücünü geleneklerinden alan iki devin işbirliği oldu. Japonlar uzun süreli yatırımı severler. Bu anlaşmanın da uzun soluklu olacağına inanıyoruz. Beşiktaş gibi büyük bir kulübe sponsor olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Japonya’da büyük bir markayız ve Türkiye’de de büyüyoruz. Beşiktaş ile bir başarı öyküsü yaratacağımıza inanıyorum.”
 
Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş:
 
“15 yıllık genç bir şirket olmamıza rağmen bugün sektörün en önemli oyuncularından biri durumuna geldik. İstikrarlı, kârlı ve kararlı bir şekilde büyüyoruz  ve büyüdükçe de daha önemli projelerin altına imza atıyoruz. Beşiktaş Sompo Japan da bu projelerin önemli bir halkası. Türk basketbol ligi de tıpkı sigorta sektörü gibi önemli oyuncuların olduğu ve rekabetin yoğun yaşandığı çok zorlu bir arena. Bu bağlamda her iki ekip de dinamik ve savaşçı kadrosuyla takım olmayı benimsemiş, önemli hedefleri olan oyuncular. Bu nedenle Beşiktaş gibi köklü ve seçkin bir kulüple işbirliği yapmaktan ve basketbol takımına adımızı vermekten gurur duyuyoruz. Takımımıza başarılı bir sezon diliyorum. Beşiktaş kurumsallaşma yönünde en önemli adımları atan spor kulübü. Geleceği parlak bir kulüp. Beşiktaş’a yatırım yapmayı doğru ve heyecanlı buluyorum.”
 
Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde Başkanımız Fikret Orman ile Sompo Japan Sigorta yönetim kurulu başkanı Shinobu Arimoto anlaşmaya imza attı.
 
İmzaların atılmasından sonra Başkanımız Fikret Orman, Sompo Japan Sigorta yönetim kurulu başkanı Shinobu Arimoto’ya Erkek Basketbol Takımımızın formasını hediye etti.
 
Sponsorluk anlaşması için gerçekleştirilen imza töreni, pasta kesilmesiyle sona erdi. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı