HABERLER

25.09.2015

HENTBOL

Hentboldaki Rakibimiz THW Kiel'i Tanıyalım

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde 27 Eylül(Pazar) günü sezonun ikinci maçında THW Kiel ile karşılaşacak.

Almanya’nın Kiel kentinde 1904 yılında kurulan bir hentbol kulübüdür. Maçlarını 10.250 kapasiteli Sparkassen Arena’da oynamaktadırlar. THW Kiel, Hentbol Bundesliga'da 20 şampiyonlukla bu ligde en çok şampiyon olan kulüptür. 2006-2007 ve 2011-2012 sezonları kulüp tarihinin en başarılı sezonlarıdır. Bu sezonlarda THW Kiel, yerel lig şampiyonluğu, yerel kupa ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşamıştır. THW Kiel, 2011-2012 yılında oynadığı tüm lig maçlarını kazanarak bir rekora imza atmıştır.
 
Bu sezon başında kadrosundaki en önemli oyunculardan birisi olan, 2010 yılında “Dünyanın En İyi Hentbol Oyuncusu” seçilen  Çek asıllı Filip Jicha’yı kaybeden THW Kiel, bu oyuncunun yerine uluslararası alanda tanınan sol bek Christian Dissinger, Danimarkalı kaleci Landin Jacobsen ve Brezilyalı orta oyuncu Morales Ferreira gibi isimleri kadrosuna ekledi. Rakibimizin bu sezon oynadığı maçlardaki en golcü ismi; sol kanatta oynayan Alman Rune Dahmke oldu.  THW Kiel, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta mücadesinde HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb’e 29-22 yenildi. THW Kiel, ulaslararası düzeydeki tecrübesiyle ve kazandığı şampiyonluklarla dikkat çeken bir ekip.