HABERLER

15.09.2015

HENTBOL

Hentboldaki Rakibimiz RK Celje Pivovarna Lasko’yu Tanıyalım

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde 19 Eylül(Cumartesi) günü sezonun ilk maçında RK Celje Pivovarna Lasko ile karşılaşacak.

Slovenya’nın Celje kentinde 1947 yılında kurulan köklü bir hentbol kulübüdür. Maçlarını 5.500 kapasiteli Zlatorog Arena’da oynamaktadırlar. Slovenya Ligi’nde 18, Slovenya Kupası’nda 17, Slovenya Süper Kupası’nda 3 şampiyonlukları vardır. EHF Şampiyonlar Ligi’nde ise 2003-04 sezonunda final oynayarak mutlu sona ulaşmayı başarmışlardır.
 
Kadrolarında; Miha Zarabec, Blaz Blagotinsek ve Blaz Janc gibi yetenekli ve gelecek vaadeden isimler mevcuttur. Yeni sezon öncesinde oldukça hareketli günler yaşayan rakibimiz; Ivan Gajić (Al Ahli/Qatar), Žiga Mlakar (RK Maribor Branik), Luka Dobelšek (RK Gorenje Velenje), Povilas Babarskas (Bregenz), Gregor Potočnik (RK Trimo Trebnje), Lucijan Fižuleto (RK Sevnica), Arthur Malburg Patrianova (Villa de Aranda) transferlerini gerçekleştirmiştir. Uluslararası düzeyde deneyimli oyuncuları kadrosuna ekleyen Celje, dikkat edilmesi gereken dinamik bir takım.