HABERLER

Metin Albayrak'tan Basındaki Asılsız Haberlerle İlgili Açıklama

İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak'ın, basında yer alan teknik direktör iddialarıyla ilgili açıklaması şöyledir:

"Bugün özellikle Habertürk, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde, ayrıca çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberlerde ve televizyon kanallarındaki yorumcuların yorumlarında, kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifadeler dikkatleri çekmektedir. 

Dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından, Teknik Direktörümüz Slaven Bilic ile sezon sonunda tekrar oturup görüşeceğimizi, ayrıca herhangi bir teknik direktör arayışı içinde olmadığımızı açık ve net bir şekilde ifade etmiş olmama karşın, bugün basında yer alan haber ve yorumlar gazetecilik etiğinin dışına çıkıldığını göstermektedir. 

Habertürk gazetesinde, Kartal Yiğit imzasıyla yer alan 'İlle De Luce' başlıklı asılsız haberde, bir takım isimlerin teknik direktör adayı olduğu iddiasının yanı sıra, sanki Başkanımız Fikret Orman ile İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi arasında bir görüş ayrılığı bulunduğuna yönelik bir intiba yaratılmak istenmektedir. 
 
Milliyet’te Serdar Sarıdağ imzasıyla yayımlanan ‘Güneş Patron Hurma Direktör’ başlıklı haberdeki iddialar da asılsızdır.

İsmail Er imzalı Hürriyet gazetesindeki haberde de, Başkanımız Fikret Orman'ın ismi kullanılarak sezon sonunda Slaven Bilic ile yolların kesin olarak ayrılacağı iddiası bir yönlendirme çabası ve gazetecinin masa başında ürettiği, asılsız bir iddiadır.
 
Başkanımız Fikret Orman'ın böyle bir ifadesi olmadığı gibi, İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile de aralarında bir görüş ayrılığı yoktur. Yönetimimizde bir zaafiyet varmış gibi yansıtılmaya çalışılan bu haberler üzerinden, internet sitelerinde ve televizyon kanallarında yorumlar yapan kişiler de bu algı operasyonu tuzağına düşmektedir. 

Yönetim Kurulumuz adına bir kez daha ifade ediyorum;

'Slaven Bilic, Beşiktaş'ın teknik direktörüdür ve sezon sonunda sözleşmesinin devam edip etmeyeceği konusu kendisi ile yapılacak olan görüşmelerde netleşecektir. Yönetim Kurulu toplantımızda başka teknik direktörler ile ilgili hiçbir fikir-öneri konuşulmamıştır. Slaven Bilic takımın başındayken ve kendisi ile görüşmeler henüz başlamamış iken, teknik direktör arayışına girmeyi etik bulmuyoruz.'

İki önemli maçımızın arifesinde, basında yaratılmaya çalışılan algı operasyonu çabasını etik dışı buluyor ve kamuoyunun dikkatine sunuyorum. 

Saygılarımla,"

Metin Albayrak
İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü