HABERLER

09.05.2015

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun 2015 Yılı 2. Olağan Toplantısı; Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla Vodafone Arena’da gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Üyelerimize hitaben bir açılış konuşması yapan Av. Yalçın Karadeniz, şunları söyledi:
 
“Futbol Takımımız şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Şampiyonluk görmüş eski bir yönetim kurulu üyesi olarak tünelin ucundaki ışığı görmeye beş adım kaldı diyebilirim. Bütün camianın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesiyle mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum.”
 
Divan Kurulu Toplantısı, gündemin arzı sonrası saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Genel Sekreterimiz Dr. Sedat Piroğlu, Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyetleri hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgilendirmelerde bulundu.
 
Denetim Kurulu raporunun arzı için kürsüye Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel geldi ve Kulübümüzün toplam borcunun 977.885.110 TL olduğunu açıkladı.
 
Denetim Kurulu raporunun açıklanmasından sonra Başkanımız Fikret Orman kürsüye gelerek Divan Kurulu Üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:
 
“Bugünkü toplantıyı mabedimiz Vodafone Arena’da yapalım istedik. Stadın bu halini görün istedik. Beşiktaşlılar statlarını görsünler istedik. Divan Kurulu Toplantılarını her zaman önemsedik. Son zamanlarda burası hesap verme yerine döndü ama bu yanlıştır. Hesap verme yeri Genel Kuruldur. Divan Kurulu Toplantısı hava atma yeri değildir.”
 
“Beşiktaş, denetleme kurulu, İçişleri Bakanlığı, SPK, yeminli mali müşavirler, UEFA ve yabancı denetleme şirketleri tarafından sürekli inceleniyor. Gizli kapaklı hiçbir işimiz yok. Stadın olduğu yere yapılması konusunda en büyük adımı eski başkan Yıldırım Demirören atmıştır. Stat yapıyoruz. Mağazalarımızın sayısı artıyor. Futbol takımına transfer yaptık. Beşiktaş’a yapılan her şey Beşiktaşlıların alın terleriyle yapılıyor.”
 
“Göreve geldiğimizde 300’ün üzerinde haciz davası vardı. UEFA’da 18 tane dosyamız vardı. Eski sponsorlukları iptal etmeden üzerlerine yeni anlaşmaları ekledik. Stat isim hakkı 3 milyon TL idi. Vodafone ile bu rakamı 5 milyon dolara çıkardık. Bu rakam 7 ve 9 milyon dolara çıkacak. Adidas ile anlaşma vardı. Yıllık 600 bin Dolar’dan 5 yılda 3 milyon Dolar alınmıştı. Biz bu anlaşmayı yıllık 5 milyon Dolar olarak düzenledik. Forma göğüs reklamı Toyota ile 3 milyon Dolar’dı. Vodafone bu rakamı 5 milyon Dolar’a çıkardı. Beşiktaş’ın gelirleri bellidir.”
 
“Biz sizlerin yanına döndüğümüzde saygı görmek istiyoruz. Başkanlık sınırlaması getiren biziz. Gizli kapaklı işimiz yok. Borcun artış trendi var ama Eylül ayından itibaren borçlarımız düşmeye başlayacak. Süleyman ağabey gibi uğurlanmak istiyoruz. 130 milyon TL’den 400-500 milyon TL bütçe yapar hale geleceğiz.”
 
“Stadın kaba inşaatı bitti. 1 Temmuz itibariyle çatıyı kaldıracağız. Kaba inşaat bitmeden çatıya geçilmiyor. Çatı bitmeden çime geçilmiyor. Yeni sezona burada girmek için çalışıyoruz. Çatının yapılmasıyla birlikte 75-90 gün içinde stadı hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Ümraniye’ye 5 milyon TL tutarın yatırım yapacağız.”
 
“Göreve geldiğimizde 6 aydan fazla personel maaşı ödenmemişti. 2 seneye yakın futbolcu alacağı vardı. Aylık 1 milyon 200 bin TL aylık personel ödememiz var. Parlak transferlerin parasını biz ödedik. Sıkıntıları çözmek için mücadele ediyoruz.”
 
“Aktif Reklam ile 2005 yılında anlaşma yapılmış. Eski yönetim haklı olarak feshetmiş ve davalık olunmuş. Biz anlaşma yaptık. 7 milyon Dolar’da anlaştık. Anlaşma yaptığımız insanlar bando mızıkıyla hacize geliyor. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Beşiktaş’ın hakkını kimseye yedirmeyiz.”
 
“412 bekleyen yeni üyelik var. Üyelik ücretini 1200 TL’ye biz indirdik. Genel Kurul saygınlığı olan bir yerdir. Amigoluk yapılmaz. Kongre üyesi olacaklarda asgari saygınlık arıyorum.”
 
“Beşiktaş büyük bir kulüp. Çaycısından işadamına kadar her kesimden taraftarımız var. 146 loca var Vodafone Arena’da. 145 tanesini sattık. Rakiplerimiz hazır statta loca satamıyor. Kimin helal parayla kimin haram parayla loca aldığını bilmiyorum. Göreve geldiğimden beri bir tane şahsıma ait yeni iş yapmadım. İş yapmışsam bulanın olsun”
 
“Yıldırım Demirören ile anlaştık. Ona belli bir para ödeyeceğiz ve geri kalan para için helalleşeceğiz. Bu konuyu kapatacağız”
 
“Üniversite kurulması için yetki aldık. Beşiktaş’ın mallarını vakfa devretmek için yetki almadık. Beşiktaş’ın mallarını bir yere geçirmenin tek yolu Genel Kurul’dan yetki almaktır.”
 
Raporların müzakeresinden sonra yeniden kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Üyelerimizin görüş ve eleştirilerine karşılık şu ifadeleri kullandı:
 
“UEFA kuralları değişti. Finansal Fair-Play nedeniyle Avrupa’ya gidememiştik. Daha sonra 3 Temmuz nedeniyle Avrupa’ya gidemedik. Kendi dönemimizde ilk kez bu sene Avrupa’ya gittik. UEFA bizi incelemeye aldı. UEFA, artık gelirin kadar harcama yapabilirsin diyor. UEFA’ya 5 yıllık bir plan sunduk. Bizzat toplantılara katıldım. Artık çiftlik gibi insanlar kafasına göre transfer yapamayacak. Kar elde etmek gibi bir sorumluluk var. 75 milyon TL zarar açıkladık ama stadın açılmasıyla birlikte planlarımızı tutturacağız. Birçok kulüp bu sene lisans alamayacak. UEFA, takımların mali disipline girmesini istiyor. Biz de o mali disipline gireceğiz. Paris SG takımına 75 milyon Euro ceza verdi UEFA. Inter’in 20 milyon Euro’suna UEFA el koydu.”
 
“Futbol A.Ş.’ye dışardan üye olanlara yetki vereceğiz. Onların imzası olmadan birtakım icraatlar yapılamayacak. Bizler takım şampiyon olsun diye kendimizi kaybedip transferde ipin ucunu kaçırmayalım diye böyle bir uygulama düşünüyoruz.”
 
“Vodafone Arena’nın tamamlanmasının ardından kulübu stada taşıyacağız. Eski kulüp binasında boşaltacağımız yerleri de kiraya vererek gelir elde edeceğiz. Herkesin fikri var. Herkes önemsenmek istiyor. Bayan Voleybol Takımımın küme düşmesi nedeniyle kendimi suçlu görüyorum.”
 
“Genel Kurul, bu kulübü yönetmek için bizi görevlendirdi. Bizim bellir bir yönetim anlayışımız var. Kimseden korkmuyoruz. Beşiktaş için doğru olduğuna inandığımız şeyleri yapıyoruz.”
 
“Hep beraber bu camiayla şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Allah, hepimizin yardımcısı olsun.”
 
Divan Kurulumuzun 2015 Yılı 2. Olağan Toplantısı’na 1095 Divan Kurulu Üyemiz katıldı.