HABERLER

Beşiktaş RMK Marine:85 Bağcılar Engelliler SK:34

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Engelsiz Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol İl Müsabakaları ilk maçında Bağcılar Engelliler Spor Kulübü’nü 85-34 yendi.

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Engelsiz Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol İl Müsabakaları ilk maçında İstanbul Bağcılar Engelliler Spor Kulübü ile karşılaştı.
 
Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye ekibimiz; Cafer Yumuk, İlhan Tuncay, Deniz Acar, Aytaç Ercan ve Kaan Dalay ilk beşiyle başladı.
 
Takımımız, mücadeleye hızlı başladı. Pota altında iyi savunma yapan ekibimiz, rakibinin sayı üretmesini engelledi. Bülent ve Kaan’ın hücumdaki etkili performansıyla takımımız, skoru 8-3’e getirdi. Pota altında Metin ile sayılar üreten ekibimiz, kısa sürede farkı açtı. Bülent’in dış atışlardan bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyan takımımız, birinci periyodu 21-9 önde tamamladı.
 
Ekibimiz, ikinci periyoda Metin’in 2 sayılık basketiyle başladı. Metin ve Zafer’in oyuna girmesiyle takımımız, hücumdaki gücünü daha da artırdı. Aytaç ile pota altında ribaundlarda başarılı olan ekibimiz, rakibinin farkı eritmesini önledi. İlhan’ın pasında Aytaç, pozisyondan yararlanamadı. Siyah-beyazlılarımız, ikinci periyodu 19-4, ilk yarıyı 40-13 önde tamamladı.
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya; İlhan Tuncay, Deniz Acar, Zafer Gültekin, Kaan Dalay ve Bülent Yılmaz beşiyle başladı.
 
Takımımız, ikinci yarıya etkili başladı. Pota altında başarılı savunmasını sürdüren ekibimiz, rakibinin sayı üretmesine engel oldu. İlhan ile pota altında pozisyon bulan ekibimiz, skoru 52-17’ye getirdi. İlhan ve Zafer, ile iyi savunma yapan siyah-beyazlılarımız, rakibinin atışına izin vermedi. Metin’in kullandığı faul atışında top çemberden döndü. Pozisyonu iyi takip eden Zafer, topu İlhan’a kazandırdı ve İlhan, skoru 67-22’ye getirdi. Hücumda etkili oyununu sürdüren takımımız, üçüncü periyodu 29-23 önde tamamladı(69-26).
 
Ekibimiz, son periyoda savunmada başladı. Rakip atakta araya iyi giren Zafer, pozisyona engel oldu. Yasin’in pasında pota altında iyi yer tutan Cafer, attığı 2 sayılık basketle skoru 73-28’e getirdi. Savunmada disiplinli bir oyun sergileyen ekibimiz, rakibinin pozisyon bulmasını engelledi. Zafer ile hücumdan dönüşlerde iyi hamleler yapan takımımız, rakip pozisyonları engelledi. Baştan son üstün bir performans sergileyen takımımız, son periyodu 16-8 önde tamamlarken salondan 85-34 galip ayrıldı.