HABERLER

22.03.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:88 OGM Orman Gençlik:79

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 23. hafta maçında OGM Orman Gençlik’i 88-79 yendi.

Beşiktaş İntegral Arena'da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrik, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Karşılaşmanın başında iki ekip de pota altında etkili olmaya çalıştı. Mücadeleye daha iyi giren Orman Gençlik oldu ve ilk iki dakika geride kalırken 4-0 öne geçti. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Frida Eldebrink'in faul çizgisinden bulduğu isabetler sonrasında geldi. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz boyalı alan içerisinde Kara Braxton'la etkili oldu. İlk çeyrekte 5 dakika geride kalırken ekibimiz sadece 2 sayı üretebilmişti ve hücumda oldukça dağınık bir görüntü sergiliyordu. Hücumda yaptığımız basit top kayıpları oyun kurmamızı engelledi. Çeyreğin sonuna doğru savunmada daha dirençli bir oyun sergiledik. Frida Eldebrink ve Begüm Dalgalar'ın hücumdaki bire birleri ekibimizi oyunda tuttu. İlk çeyrek Orman Gençlik'in 21-15'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız pota altından Ziomara Morrison'la geldi. İkinci çeyreğe daha tempolu giren ekibimiz hücumda Ziomara Morrison'la etkili oldu. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken savunmada rakibine kolay atış şansları vermeyen ekibimiz oyunda denge kurmayı başardı ve sayı farkını 2'ye kadar indirdi. İkinci çeyreğin son bölümünde rakibimiz Ana Dabovic'in bire birleriyle etkili oldu ancak rakibimize Frida Eldebrink'le cevap verdik. Çeyreğin sonunda momentumu ele geçiren siyah-beyazlılarımız  skor olarak öne fırladı. İkinci çeyrekte ritim bulan ekibimiz bu çeyrekte 28 sayı üreterek ilk yarıyı 43-36 önde tamamladı.
 
İlk yarı itibariyle; Frida Eldebrink 13 sayı, 3 asistle, Ziomara Morrison ise 10 sayı, 6 ribauntla oynadı.
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya maça başladığı ilk beşle girdi. İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Ziomara Morrison'ın basket faulü sonrasında geldi. İkinci yarıya hücumda iyi giren ekibimiz pota altında üstünlüğü ele aldı ve Ziomara Morrison'la etkili oldu. Üçüncü çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken siyah-beyazlılarımızın 52-42'lik üstünlüğü mevcuttu. Üçüncü çeyreğin son bölümünde iki takım da boyalı alandan karşılıklı sayılar üretti ve aradaki 10 sayılık baraj devam etti. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 67-56 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Frida Eldebrink'le geldi. Dördüncü çeyreğe daha tempolu giren ekip Orman Gençlik oldu ancak Frida Eldebrink-Ziomara Morrison ikilisinin hücum performansı ekibimizi taşımaya devam etti. Dördüncü çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken 74-63'lük üstünlüğümüz vardı. Dördüncü çeyreğin ortalarına gelinirken Orman Gençlik pota altında Kara Braxton'ı devreye soktu ve aradaki sayı farkını 6'ya kadar indirdi. Oyunun son bölümünde  ekibimiz hücumda hata yapmadı ve rakibinin geri gelmesine izin vermedi. Potanın Dişi Kartalları karşılaşmadan 88-79 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde; Ziomara Morrison 30 sayı, 10 ribaunt, 3 asistle yıldızlaşırken, Frida Eldebrink'te 24 sayı, 6 asistle yardımcı roldeydi.
 
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı