HABERLER

15.03.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:91 Fenerbahçe:84

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 21. hafta maçında Fenerbahçe'yi 91-84 yendi.

Beşiktaş İntegral Arena'da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison ve Petra Kulichoca ilk beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Ziomara Morrison'ın orta mesafe isabeti sonrasında geldi. Mücadelenin başında iki ekip de çembere yakın atışlar buldu. İlk çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Fenerbahçe'nin 9-9'luk üstünlüğü vardı. İlk çeyreğin ilk bölümünde Frida Eldebrink ekibimizi hücumda taşıyan isimdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Fenerbahçe boyalı alanda etkinliğini artırdı ve çembere yakın atışlarla skor üretmeye devam etti. Çeyreğin son bölümünde rakibimiz dış atışlarda da iyi bir yüzde yakaladı ve öne fırladı. Çeyreğin son dakikalarında alan savunmasına dönen ekibimiz Fenerbahçe'nin hızını kesti ve sayı farkının açılmasına izin vermedi. İlk çeyrek Fenerbahçe'nin 29-26'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Ziomara Morrison'ın alçak post oyunu sonrasında geldi. İkinci çeyreğin başında oyun dengede devam etti ve iki ekip de pota altında üstünlük kurmaya çalıştı. İkinci çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken Fenerbahçe 35-33 öndeydi. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılarımız momentumu ele geçirdi ve Fenerbahçe'yi hata yapmaya zorladı. Ziomara Morrison'ın bire birleriyle skor üreten ekibimiz öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe alan savunmasına döndü ama ekibimiz yüzdeli şut sokarak rakibine cezayı kesmeyi bildi. Çeyreğin sonunu oldukça iyi oynayan siyah-beyazlılarımız ilk yarıyı 52-43 önde tamamladı.
 
İlk yarı itibariyle; Frida Eldebrink, 16 sayı, 2 ribaunt, 4 asistle, Ziomara Morrison ise 14 sayı, 5 ribauntla oynadı.
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya maça başladığı ilk beşle girdi. İkinci yarıdaki ilk isabetimiz Ziomara Morrison'ın orta mesafe şutuyla geldi. Üçüncü çeyreğin başında rakibimiz pota altında Kuanita Holingworth'le etkili oldu ve skor üretti ama rakibimize Frida Eldebrink'le cevap verdik. Çeyreğin ortalarına gelinirken Fenerbahçe tempo artırmayı denedi ama siyah-beyazlılarımız sakin kalarak ve doğru hücum ederek aradaki sayı farkını korumaya devam etti. Çeyreğin sonunda Fenerbahçe hücumda basit hatalar yaparak top kaybetmeye devam etti. Ekibimiz bu bölümde saha yerleşimini çok iyi yaptı ve topu çok iyi paylaştı. Özellikle hücum ribauntlarında oldukça etkili olan ekibimiz arka arkaya hücum şansları buldu ve siyah-beyazlılarımız final periyoduna 74-61 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Gülşah Akkaya'nın üç sayılık isabetiyle geldi. Dördüncü çeyreğe de hücumda oldukça iyi giren ekibimiz yüzdeli oyununa devam etti. Oyunun bu bölümünde rakibimiz Tina Charles'ı devreye soktu ve oyunda kaldı. Dördüncü çeyreğin ortalarına gelinirken iki ekip de savunma dozajını arttırdı ve kolay atışlara izin vermedi. Maçın son bölümünde Fenerbahçe hücum ribauntlarında oldukça etkili oldu ve sayı farkını eritti. Ekibimiz oyunun sonunda skor üretmekte zorlansa da hata yapmadı ve karşılaşmadan 91-84 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde; Frida Eldebrink, 27 sayı, 2 ribaunt, 7 asistle yıldızlaşırken, Ziomara Morrison da 18 sayı, 8 ribauntla harika bir maç çıkardı.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı