HABERLER

07.03.2015

BASKETBOL

Osmaniye Gençlik:68 Beşiktaş:82

Kadın Basketbol Takımımız; Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 20. hafta mücadelesinde Osmaniye Gençlik'i 82-68 yendi.

Tosyalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Kadın Basketbol Takımımız; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyla başladı.
 
Siyah-beyazlılarımızın ilk sayıları faul çizgisinden Jordan Hooper'la beraber geldi. İlk çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken 4-4'lük eşitlik vardı. İlk çeyreğin ilk bölümünde dengede bir oyun vardı ve iki ekip de hücumda üretkenlikten uzaktı. İlk çeyreğin ikinci bölümünde de düşük atış yüzdeleri devam etti ve her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Çeyreğin son bölümünde Osmaniye Gençlik'in faul hakkını doldurması sonucunda ekibimiz serbest atış çizgisine geldi ve buradan bir üretim sergileyek öne fırladı. Ancak ev sahibi takım son dakika içerisinde dış atışlarda isabet bulunca fark kapandı ve ilk çeyrek siyah-beyazlılarımızın 21-18 üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk basketimiz Jordan Hooper'ın üç sayılık isabeti sonrasında geldi. İkinci çeyreğe iyi giren siyah beyazlılarımız ikinci çeyreğin ilk dakikalarında Jordan Hooper'la etkili oldu ve sayı farkını açtı. İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken ekibimizin 27-18'lik üstünlüğü mevcuttu. İkinci çeyreğin son bölümünde de oyunu kontrol eden ekibimiz sayı farkını korumayı bildi. Özellikle rakibimiz Osmaniye Gençlik'in hücumdaki etkinsizliği ve düşük yüzdesi sayı farkının korunmasını sağladı.  İlk yarı 40-32 üstünlüğümüzle sonuçlandı.
 
İlk yarı itibariyle; Jordan Hooper  15 sayı 3 ribauntla, Ziomara Morrison ise 10 sayı, 3 ribaunt, 3 asistle oynadı.
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper ve Ziomara Morrison ilk beşiyle başladı.
 
İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Frida Eldebrink'in orta mesafe atışı sonrasında geldi. Üçüncü çeyreğin ilk bölümünde siyah-beyazlılarımız Frida Eldebrink ve Ziomara Morrison ikilisiyle etkili oldu ve aradaki 10 sayılık bant devam etti. Osmaniye Gençlik üçüncü çeyrekte hücumdaki atış yüzdesini yükseltti ama ekibimiz üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde bulduğu üç sayılık isabetlerle sayı farkını 15'e kadar çıkarttı. Üçüncü çeyreğin son bölümünü iyi oynayan ekip Osmaniye Gençlik oldu ve sayı farkının daha da açılmasına izin vermediler. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 65-55 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Jordan Hooper'dan geldi. Final periyoduna iyi giren siyah-beyazlılarımız pota altında Petra Kulichova'yla etkili oldu ve 10'a kadar inen sayı farkını tekrar 15'lere kadar çıkardı. Dördüncü çeyrekte ilk dört dakika geride kalırken ekibimizin 73-57'lik üstünlüğü mevcuttu. Final periyodunun ikinci bölümünde de oyunu ve momentumu kontrol eden takım siyah-beyazlılarımızdı. Tempoyu iyi ayarlayan ekibimiz oyunun son bölümünde iyice rahatladı ve karşılaşmadan 82-68 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde; Jordan Hooper, 24 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle, Frida Eldebrink ise 17 sayı, 2 ribaunt, 7 asistle galibiyetin mimarları oldular.