HABERLER

07.03.2015

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:3 İstanbul Başakşehir:0 (U-14)

U-14 Akademi Takımımız, Akademi Ligi 24. haftasında İstanbul Başakşehir'i 3-0 mağlup etti.

Alibeyköy Stadı’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Erkan, Kerem, Ömer Faruk, Arif, Kuzeyhan, Ahmet Emin, İlkay, Adem Bekir, Recep, Batuhan ve Oğuzhan ilk onbiriyle başladı.
 
Takımımız, mücadeleye orta alanda baskılı başladı. Savunmamızda Kuzeyhan ve Arif ile iyi bir ikili oluşturan ekibimiz, rakibin pozisyon bulmasına engel oldu. Orta alanda Batuhan ve Adem Bekir’in etkili oyunuyla pozisyon arayan ekibimiz, bulduğu atakları değerlendiremedi. Sol kanattan gelişen atakta güzel hareketlerle 3 rakibini geçen Ahmet Emin’in şutu kalenin solundan auta çıktı. Hücumda daha etkili oynayan ekibimiz, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.
 
Takımımızi ikinci yarıya hızlı başladı. Sağ kanattan ataklar geliştiren ekibimiz, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Ceza sahası içinde Oğuzhan’ın 2 rakibi arasından verdiği pasa Recep yetişemedi. Sağ kanatta rakiplerini güzel hareketlerle geçen İlkay’ın çizgiden açtığı ortaya penaltı noktası üzerinde güzel bir vuruş yapan Oğuzhan, attığı golle skoru 1-0’a getirdi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran ekibimizde ceza sahası içinde yerde kalan Oğuzhan, takımımıza penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Kerem, attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Orta alanda baskılı oyununu sürdüren ekibimiz, rakibin pozisyon üretmesini engelledi. Ahmet Emin, duran toptan attığı golle ekibimizin 3. golüne imza attı. İkinci yarıda etkili bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, peş peşe bulduğu gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.