HABERLER

30.01.2015

FUTBOL

Futbol Takımımızda Toplu İmza Töreni Düzenlendi

Yeni transferlerimiz ile sözleşmesi uzatılan futbolcularımızın toplu imza töreni, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İmza törenine İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcümüz Metin Albayrak, Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları, Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar ile futbolcularımız Cenk Gönen, Veli Kavlak, Ersan Adem Gülüm, Mustafa Pektemek, Atınç Nukan, Alexander Milosevic, Daniel Opare ve Tolgay Arslan katıldı.

AHMET NUR ÇEBİ'NİN KONUŞMASI

Ahmet Nur Çebi, imza töreninde açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Kulübümüzün yeni transferleri ve sözleşmesini uzattığımız futbolcularımızla hep beraber kamuoyunun önündeyiz. Herkesi saygı ile selamlıyoruz. Futbolcularımız hepsi son derece Beşiktaş'a yakışır kişiler ve karakterde oyunculardır. Kamuoyunun da bildiği gibi onlarla beraber olmaktan mutluyuz. Camiamızın da mutlu olduğunu biliyoruz. Kendilerine bizlerle beraber yola çıktıkları bizimle devam edecekleri için teşekkür ediyor ve başarı diliyorum. Beşiktaşımız'a hayırlı uğurlu olsun.

İç transferleri yaparken kontratlarını uzattığımız futbolcularımızla ilgili Mete Vardar'ın dostane yakın ilişkilerinin bu transfere katkısı oldu. Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları dış transferlerde büyük emek sergiledi. Zamanından fedakarlık yaparak, koşturarak dış transferde büyük katkılar sağladı. Kendisine çok teşekkür ederim. Biz bir ekibiz ve ekip olarak çalışıyoruz. Ekip olarak çalışmanın rahatlığını gördüğümüz gibi, Beşiktaş camiası da karşılığını görmüştür. Beşiktaş markası çok büyük bir markadır. Bu markayı bu kadar büyük yapan Beşiktaş camiası, üyeleri, taraftarıdır. Onların yarattıkları marka değeri olarak bizlere çok katkı yapmıştır. Yönetim Kurulumuz ve Başkınımız'ın desteğini her gerektiği zaman ve her yerde aldık. Kendisine teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum."

METE VARDAR'IN KONUŞMASI

Ahmet Nur Çebi'nin ardından Mete Vardar, şunları söyledi:

"İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin güzel sözleri için teşekkür ederim. Burada en az futbolcu arkadaşlarım kadar heyecanlıyım. Aşık olduğumuz, sevdiğimiz bir kulüpte böyle onurlu bir görev yapıyoruz. Bir şeyler katmaya çalışıyoruz. En büyük teşekkürü futbol takımımızdaki genç arkadaşlara ediyorum. Burada çok iyi bir ekip var. Buraya çok fazla katkı sağlamamıza gerek kalmadan kaptan Tolga Zengin ve diğer oyuncular tek vücut oldular. 3 senedir Beşiktaş takımı hep beraber ve bir iskelet oluşturuldu. İç transferde hiçbir eksik olmadan tüm arkadaşlarla devam ediyoruz. Bu tek taraftlı değil, her iki tarafın da mutlu olması gerekiyor. Onlar bizimle biz de onlarla devam etmek istediğimiz için burada devam ediyorlar.

Sadece futbolcunun kalitelisi değil, ahlaklı, birlikte hareket eden ve aidiyet duygusunu bilenler tercih ediliyor. Dış transferde Erdal Torunoğulları'nın da emekleriyle 3 transfer yaptık. Ciddi araştırmalar sonucunda geldiler. Aile bütünlüğüne takıma ve takım olgusuna da katkı sağlayacaklardır; çok mutluyum, çok keyifliyim. Bu yıl hedefimiz şampiyon olmak. Çok çalışarak bu birlikteliğimizi her zaman koruyor olmamız gerekiyor. Özellikle Metin, Ali, Feyyaz döneminde elde edilen başarıların çok daha büyüğünü bu takım getirecektir. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da başarılar getirecektir. İnşallah Allah bu birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmasın. Çok güçlü bir yönetim tarzımız ile iyi bir takım oluşturduk. Başkanımız Fikret Orman ve İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi bize bu imkanı tandığı için teşekkür ediyorum."

ERDAL TORUNOĞULLARI'NIN KONUŞMASI

Erdal Torunoğulları da imza töreninde şunları söyledi:

"İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi güzel bir özet yaptı. Kendisine teşekkür ederim. Transfer bir sabır işidir ve uzun uğraşlar isteyen bir olaydır. Yabancı transferde yapmış olduğumuz çalışmaları Ahmet Nur Çebi ile beraber çok iyi bir diyalog içinde olduk. Son günlerde sürekli gündemde olan Tolgay Arslan kardeşimizi transferi gündemdeydi. Bu transferde sağolsun Ahmet Bey'in çok büyük desteği oldu. Pozitif olarak transferin başında da ortasında da sonunda da katkısı oldu. Kendisine bu destek için teşekkür ederim. İnanıyorum ki bu kardeşlerimiz Beşiktaş'a büyük bir katkı sağlayacaktır. Camiamıza hayırlı olsun."

FUTBOLCULARIMIZIN AÇIKLAMALARI

İmza töreninde oyuncularımız da tek tek duygu ve düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı:

Tolgay Arslan:
"Burada bulunduğum için çok mutluyum. Bu kararı almamda İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye ve Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları'na çok teşekkür ederim. Onlar bana güvendiler ve bana güvendiklerini güçlü bir şekilde gösterdiler. Bu benim kararımı kolaylaştırdı. Umut ediyorum ki hep beraber güzel zaman geçirerek mutlu oluruz.

Alexander Milosevic:
"Buraya transfer olduğum için oldukça mutluyum. Beşiktaş adının telaffuzunu duyduğum andan itibaren bana transferi teklifi yapılmasından onur duydum. Transfer sürecim oldukça kolay geçti ve buradayım. Transferimden dolayı yöneticilerime teşekkür ederim."

Daniel Opare:
"Beşiktaş forması giydiğim için çok mutluyum. Beşiktaş forması giymek herkese nasip omaz. Bu gururu taşıyorum. Her zaman için Beşiktaş'ta forma giymek istemiştim. Beşiktaş formasını giymek öncelikle çok çalışmayı ve kendini adamayı gerektiyor. Bunun için her zaman elimden geleni yapacağım. Transferde yardımcı olan Yönetim Kurulu üyelerimize ve İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ediyorum."

Veli Kavlak:
"Şu an çok mutluyum. Artık nihayet kalacağım kesinleşti. İnşallah başarılı bir 4 sene daha geçiririz. Ben de Başkanımız Fikret Orman ve İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye çok teşekkür ederim. Bana çok yardım ettiler."

Ersan Adem Gülüm:
"Camiamıza ve yeni gelen arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Sözleşmemi yeniledikleri için İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar ve değerli yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Artık işim zorlaştı ve rekabet ortamı oluştu. Atınç ve Alex de geldi. Tekrardan herkese hayırlı olsun."

Cenk Gönen:
"Öncelikle yeni sözleşmemin bana ve takımımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bundan önceki süreçte olduğu gibi şimdi de yeteneklerimi ve tecrübemi Beşiktaş için kullanacağım. Bu yüzden çok mutluyum ve bundan onur duyuyorum. Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar'a teşekkür ederim. Umarım şampiyon olup Beşiktaş'ı zirveye taşıyacağız.

Mustafa Pektemek:
"Öncelikle her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. 3,5 yıldır gururla taşıdığım formayı tekrar giyeceğim için çok mutluyum. Sözleşmemi uzatma konsunda emeği geçen Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar'a teşekkür ederim. inşallah her iki taraf için de iyi olur. Elimden geleni bu forma için yapacağım."

Atınç Nukan:
"Çok heyecanlı ve mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sözleşmemi yenilemede emeği geçen Başkanımız Fikret Orman ve İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ediyorum. 2006'dan beri bu camia içindeyim. Uzun yıllar başarıyla formamı terletmek istiyorum. Bu sezon iyi gidiyoruz. Umarım şampiyonlukla bitireceğiz."

BASIN İLE SORU CEVAP

Konuşmaların ardından basın mensupları sorularını yöneltti.

Atiba'nın sözleşmesiyle ilgili konuda İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, "Atiba bizim sözleşme imzalamayı arzu ettiğimiz ve karar verdiğimiz bir futbolcu. Kendisi ile görüşmeler devam ediyor. Menajeri yurt dışında olduğu için yetiştiremedik. Birçok konuda yol aldık, ufak tefek konular var onların da çözüleceğinden eminim. Başka futbolcularımızla da görüşmelerimiz var. Atiba da bunlardan birisi. Hayırlısıyla o da sizin yanınızda, karşınızda olacaktır. Biz Atiba'yı seviyoruz, arkadaşları da seviyor. Atiba bizim için kıymetli bir futbolcu" açıklamasında bulundu.

Başka transfer tekliflerini geri çevirerek Beşiktaş'ı tercih etmelerinin sebepleri sorulan Tolgay Arslan ile Veli Kavlak şunları söyledi:


Tolgay Arslan: Ben bundan yaklaşık 1 ay önce bir söz vermiştim ve 1 ay sonrasında sözümün eri bir insan olduğumu gösteriyorum. Hayatta her şey para demek değildir. Ben mutluluğu seçtim. Beşiktaş'la 1 ay öncesinde yaptığım görüşmeler sonrasında sözleşmemde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ben bu aile ortamında bulunmak istedim ve bundan dolayı da imzamı Beşiktaş'a attım. Sadece Trabzonspor'dan değil, İngiltere ve İtalya'dan da teklifler aldım. Trabzonspor en üst düzeyde gelip beni ziyaret etti ve ikna etmeye çalıştı. Ama ben en başından beri uzun vadeli geleceğimi Beşiktaş'ta gördüm. Kalbimin sesini dinledim ve Beşiktaş yönünde karar verdim.

Veli Kavlak: İlk önce Beşiktaş'la konuştum ve yılbaşında da anlaştık. Bundan ötürü çok mutluyum. Benim için başka takımlar söz konusu olmadı.

İmza töreninin bitiminde Ahmet Nur Çebi, futbolcularımıza teşekkür etti ve şunları söyledi: "Transferlerde bizi zorlamadılar. Hepsine içtenlikle teşekkür ediyorum, çünkü onlar Beşiktaş'ı seviyorlar. Biz yöneticiler olarak transferleri yaparken Beşiktaş'ın bütçesini ve ekonomisini titizlikle ve sadakatle düşünerek bu operasyonları yürütmeye çalıştık. Beşiktaş taraftarlarının ve camiasının huzurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra söz futbolculardadır, sahadadır. Artık biz şampiyonluk bekliyoruz. Burda çok güzel bir kompozisyon var. Şöyle baktığınızda alt yapıdan gelen futbolcumuz ve Almanya'dan gelen futbolcularımız oldu. Milosevic, Tolgay ve Daniel bunlara baktığınızda kompozisyon çok estetik duruyor. İnşallah sahaya da yansıyıp, Mayıs sonunda kupayı kaldırıp bu arkadaşlarla yola senelerce devam ederiz."
Haber & Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu