HABERLER

23.01.2015

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Özkaynak Düzeni İngilizce Eğitimi Gerçekleştirildi

English Time, Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte ilk mesleki İngilizce dersini gerçekleştirdi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri’nde BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar'ın yanı sıra tüm altyapı antrenörlerimiz ve tesis çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleşen mesleki İngilizce dersinin ilk bölümü 2 saat sürdü.
 
İngilizce öğretmeni Arzu Gültekin tarafından antrenörlerimiz ve çalışanlarımıza futbolda kullanılan kelimelerle temel İngilizce eğitimi verildi.
 
Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, şunları söyledi:
 
‘’Birçok konu başlığı altında antrenörlerimize ve tesis çalışanlarımıza eğitimlerimiz devam ediyor. Ne kadar kaliteli, ne kadar donanımlı bir kadroyla oyuncularımızı eğitmeye çalışırsak o kadar karşılığını alırız diye düşünüyoruz. Bugün başlattığımız eğitimlerden bir tanesi de İngilizce eğitimi. Sadece antrenörlerimize yönelik değil tüm tesis çalışanlarımız da bu kursa katılacak. English Time tarafından verilecek eğitimler haftanın iki günü gerçekleşecek. Altyapı olarak birçok uluslararası organizasyona katılıyoruz. Uluslararası organizasyonlarda antrenörlerimizin meslektaşlarıyla, hakemlerle kuracakları diyaloglar, geliştirecekleri ilişkiler bizim için çok önemli. Masörümüzün bile temel bazı şeyleri konuşabilir olması, seyahat veya konaklama sırasında bazı şeyleri konuşabilir olması bizim için çok önemli. O yüzden çalışanlarımızı olabildiğince donanımlı kılmak istiyoruz. Bu eğitimleri sadece çalışanlarımıza yönelik değil, önümüzdeki haftalardan itibaren oyuncularımıza yönelikte gerçekleştireceğiz. Bu İngilizce eğitimi, futbol İngilizcesi olacak. Mesleki yabancı dil olacak. Futbolun içinde geçen terimler ile ilgili şeyler öğrenecekler. Ben bunu çok önemsiyorum. Bir insanın farklı bir kültürden, farklı ırkdan, dilden insanlarla iletişime geçebilmesi çok önemli. Bizim gibi bir dünya kulübünün çalışanlarının da bu beceriye sahip olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.’’
 
Başlatılan İngilizce eğitimlerle başarıları daha yükseğe çıkarmayı hedeflediklerini belirten English Time Kurumsal Eğitim Departman Sorumlusu Hande Gençgüven, ‘’Beşiktaş Kulübü ile daha öncesinde de İngilizce eğitimlerle ilgili planlamalar gerçekleştirmiştik. English Time’ın 20 yıllık bir geçmişi olduğu için ve kulüpler arasında Beşiktaş’ın altyapıya çok daha fazla önem verdiği için ilk olarak altyapıyla eğitimlerimizi başlatacağız. Daha sonrasında da geniş bir planlamayla yurt içi ve yurt dışında da takımımızın, antrenörlerimizin bizimle birlikte başarılarını daha yükseğe çıkarmalarını hedefliyoruz. İngilizce anlamında destek olarak English Time'ı tercih ettikleri için elimizden geldiğince daha yüksek seviyeye çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.