HABERLER

21.01.2015

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Özkaynak Düzenimizdeki Sporcularımıza Madde Bağımlılığından Korunma Semineri Verildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği tarafından Futbol Özkaynak Düzenimizde yer alan sporcularımıza madde bağımlılığından korunma konulu seminer verildi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri’nde Çocuk Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Özlem Temur, Komiser yardımcısı Yahya Çakan ve Polis Memuru Yüksel Akkaya önderliğindeki güvenlik için eğitim projesi kapsamında Futbol Özkaynak Düzenimizde faaliyet gösteren sporcularımıza; madde bağımlılığıyla mücadele, kişişel güvenlik ve internet güvenliği alanlarında uzman personeller tarafından seminer verildi.
 
Seminerin ardından açıklamalarda bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Özlem Temur, şunları söyledi:
 
“Güvenlik için eğitim projesi kapsamında 2014-15 eğitim ve öğretim dönemi için 20 Ekim’den beri devlet okullarında bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Bu eğitimlerde öğrencilerimize kendilerini suçtan uzak tutmaları ya da bir suçun mağduru olmamaları için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Kişisel güvenlik ve internetin güvenli kullanımıyla ilgili bilgi paylaşımı yapıyoruz. Lise çağında olan öğrencilerimize madde bağımlılığından kaçınmanın yollarını anlatıyoruz. Öğrencilerimizin velilerine çocuk polisi olarak yaptığımız faaliyetler hakkında açıklamalar yapıyoruz. Çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini ergenlik dönemindeki evlatlarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiğini ve çocukların nasıl suça itildiklerini anlatıyoruz.
 
Beşiktaş Jimnastik Kulübü, yaptığımız çalışmalardan haberdar olunca bu projeden faydalanmak istediler. Bu nedenle futbol altyapıda faaliyet gösteren sporculara ve onların ailelerine seminerler veriyoruz. Amacımız çocukların suça maruz kalmamalarını sağlamak.”
 
Futbol Özkaynak Düzenimizde gerçekleştirilecek seminerlerin programı şöyle:
 
23 Ocak Cuma saat 18:30 U-15 ve U-16 Akademi Takımları
24 Ocak Cumartesi 13.00 U-16, U-17 ve U-19 Akademi Takımları
25 Ocak Pazar 12.00 U-13, U-14 ve U-15 Akademi Takımları