HABERLER

21.12.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:78 Adana ASKİ:84

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 9. haftasında Adana ASKİ’ye 84-78 mağlup oldu.

BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Başkanımız Fikret Orman, Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Yalçın Kaya Yılmaz, Kulüp Genel Koordinatörümüz Levent Çifter ve Beşiktaş İntegral Forex Takımımız’ın Baş Antrenörü Ahmet Kandemir tribünden takip etti.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmaya; Tuğba Taşçı, Frida Eldebrink, Jordan Hooper, Gülşah Akkaya, Frida Eldebrink beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Gülşah Akkaya’nın serbest atıştan bulduğu basketlerle kazandı. Petra Kulichova ve Jordan Hooper ile basketler bulan takımımız, ilk 5 dakikayı 13-9 önde geçti. Etkili oyununu çeyrek sonuna kadar devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 30-24 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Ziomara Morrison’un pota altından bulduğu basketle başladı. Bu bölümde hücumda istediği performansı sergileyemeyen ekibimiz, farkın erimesini engelleyemedi ve çeyrekte son 2 dakikaya 39-37 üstünlükle girdi.
 
Mücadelenin ikinci yarısına takımımız; Begüm Dalgalar, Esra Erden Atacan, Jordan Hooper, Petra Kulichova ve Frida Eldebrink beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını takımımız, Frida Eldebrink’in 2 sayılık basketiyle kazandı. Bu bölümde etkili oyunuyla rakibini bunaltan ekibimiz, 4 dakika geride kalırken farkı 12’ye çıkardı(58-46). Kalan sürede pota altında Petra Kulichova ile etkili olan ve üstünlüğünü devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 69-60 önde tamamladı.
 
Son bölüme takımımız, Gülşah Akkaya’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Bu çeyrekte tutuk bir oyun ortaya koyan ekibimiz, farkın erimesine engel olamadı ve son 4 dakikaya 75-75 eşitlikle girildi. Hücumda top kayıpları yapan ve hızlı hücumlardan potasında sayılar gören siyah-beyazlılarımız, son 2 dakikaya 82-75 geride girdi. Kalan sürede farkı eritemeyen Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 84-78 mağlubiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 14 sayıyla oynayan Frida Eldebrink olurken onu; 10’ar sayıyla Gülşah Akkaya ve Ziomara Morrison takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı