HABERLER

07.12.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:71 Osmaniye Gençlik:57

Kadın Basketbol Takımımız TKBL’nin 7. haftasında Osmaniye Gençlik’i 71-57 mağlup etti.

BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Gülşah Akkaya, Esra Erden Atacan, Petra Kulichova, Jordan Hooper ve Frida Eldebrink beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreğe Gülşah Akkaya’nın 3 sayılık basketiyle başladı. Rakibine oranla pota altından etkili olan ekibimiz, ilk 5 dakikayı 8-7 önde geçti. Jordan Hooper ile hücumda skor bulmaya devam eden takımımız, ilk çeyreği 19-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Begüm Dalgalar’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Gülşah Akkaya ve Frida Eldebrink ile bu bölümde sayılar üreten ekibimiz, Ziomara Morrison ile de pota altındaki etkinliğini sürdürdü. Rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan takımımız, soyunma odasına 40-32 önde girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Frida Eldebrink, Ziomara Morrison, Esra Erden Atacan, Jordan Hooper ve Gülşah Akkaya beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını takımımız, Jordan Hooper’ın 3 sayılık basketiyle kazandı. Bu bölümde ilk dakikalar iki takım da skor bulmakta zorlandı ve son 5 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 43-35 önde girdi. Bu çeyrekte Jordan Hooper’ın elinden basketler bulmaya devam eden ekibimiz, son bölüme 51-45 üstünlükle girdi.
 
Dördüncü çeyrekte ilk sayılarını takımımız, Begüm Dalgalar’ın basketiyle kazandı. Çeyrekte ilk 3 dakikayı ekibimiz, 55-48 önde geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada son 4 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 59-53 üstünlükle girdi. Kalan sürede üstünlüğünü sürdüren ve dış atışlardan bulduğu basketlerle rakibin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 71-57 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Frida Eldebrink olurken onu; 17 sayıyla Jordan Hooper, 12 sayıyla da Gülşah Akkaya takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı