HABERLER

29.11.2014

BASKETBOL

İstanbul Üniversitesi BGD:82 Beşiktaş:74

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 6. haftasında İstanbul Üniversitesi BGD’ye 82-74 mağlup oldu.

Takımımız, Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye; Esra Erden Atacan, Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, mücadeleye tutuk başladı. Rakibin hızlı hücumlarında pota altında başarılı olamayan ekibimiz, savunma yapmakta zorlandı. Esra ile oyun kuran takımımız, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Takımımız, ilk çeyreği 16-7 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, Begüm ile bulduğu sayılarla farkı 6 sayıya indirdi. Toparlanan ekibimiz, Petra ve Gülşah ile bulduğu sayılarla skora denge getirdi. Ekibimiz, Tuğba ile pota altında bulduğu pozisyondan faydalanamadı. Çekişmeli geçen ikinci çeyreği takımımız, 27-26 geride tamamladı.
 
Ekibimiz, ikinci yarıya Esra Erden Atacan, Frida Eldebrink, Begüm Dalgalar, Emel Ecem Güler ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Takımımız, üçüncü çeyreğe Petra’nın faul atışından kazandığı 1 sayıyla başladı. Pota altında savunmada Morrion ile başarılı olan ekibimiz, rakibin sayı bulmasına enge oldu. Frida ile 2 faul atışı kullanan ekibimiz, skorda eşitliği sağladı. Çekişmeli geçen üçüncü çeyreği takımımız, 49-49 eşitlikle tamamladı.
 
Karşılıklı sayılarla geçen dördüncü çeyrekte skor 50-53’e geldi. Morrison, pota altında ataktan yararlanamadı. Takımımız, son 5 dakikaya 56-52 önde girdi. Esra ile oyun kuran takımımız, Frida’nın 3 sayılık basketiyle skoru 59-58’e getirdi. Pota altında savunmada başarılı olamayan ekibimiz, rakibin farkı 2 sayıya çıkarmasını önleyemedi. Bitime son 19 saniye kala siyah-beyazlılarımız, Esra ile skora denge getirdi ve uzatma periyotuna gidildi. (66-66)
 
Uzatma periyotu karşılıklı sayılarla başladı ve skor 72-69’a geldi. Çekişmeli geçen son 3 dakika da siyah-beyazlılarımız, pota altında Hooper’a yapılan faulde 2 sayılık atış kazandı. Frida, 2 atıştan birini değerlendirdi ve skora eşitlik getirdi (72-72). Yüksek tempoda geçen mücadelede siyah-beyazlılarımız, salondan 82-74 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 30 sayıyla Frida Eldebrink olurken onu 14 sayıyla Ziomara Morrison ve 9 sayıyla Begüm Dalgalar takip etti.