HABERLER

09.11.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:65 Hatay BŞB.:51

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 3. haftasında Hatay BŞB.’yi 65-51 mağlup etti.

Karşılaşmayı İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak tribünden takip etti.
 
BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Gülşah Akkaya, Jordan Hooper, Frida Eldebrink, Esra Erden Atacan ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Mücadeledeki ilk sayılarını takımımız, Esra Erden Atacan’ın 3 sayılık basketiyle kazandı. Karşılıklı kazanılan basketlerle devam eden çeyrekte ilk 4 dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Frida Eldebrink ile hücumda etkili olan ve Ziomara Morrison ile ekstra sayılar kazanan siyah-beyazlılarımız, skor üstünlüğünü eline aldı ve ilk çeyreği 44-25 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe Begüm Dalgalar’ın 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, bu bölümde de rakibine üstünlük kurmayı başardı. Hareketli savunmasıyla rakibine zor anlar yaşatan ve kolay sayı bulma şansı tanımayan ekibimiz, Jordan Hooper ile de hücum etkinliğini sürdürdü. Etkili bir oyun ortaya koyduğu bu yarıyı takımımız, 44-25 önde tamamlayarak soyunma odasına girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya, Petra Kulichova, Frida Eldebrink ve Jordan Hooper beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekte ilk 4 dakika skor üretemeyen takımımız, ilk basketini Frida Eldebrink’in elinden kazandı. Hücum ve savunma anlamında sıkıntılar yaşayan ekibimiz, Tuğba Taşçı’nın performansıyla oyuna tekrar ağırlığını koymayı başardı ve çeyrekte son 4 dakikaya 51-35 önde girdi. Kalan sürede de üstünlüğünü devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği 57-40 önde tamamladı.
 
Son bölümde ilk 2 dakika skor üretemeyen takımımız, ilk sayılarını Ziomara Morrison’un basketiyle kazandı(59-42). Skor üretmekte zorlandığı bu dakikalarda savunmada başarılı bir performans sergileyen ekibimiz, rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Son dakikalarda iyi bir oyun ortaya koyan Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 65-51 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyun oyuncumuz, 15 sayıyla oynayan Jordan Hooper olurken onu; 13 sayıyla Frida Eldebrink ve 10 sayıyla da Ziomara Morrison takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı