HABERLER

06.11.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:56 Horizont:46

Kadın Basketbol Takımımız, Eurocup D Grubu ilk maçında Horizont’u 56-46 yendi.

BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Gülşah Akkaya, Esra Erden Atacan, Frida Eldebrink, Ziomara Morrison ve Jordan Hooper beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarını Gülşah Akkaya’nın elinden kazanan takımımız, ilk dakikalardan itibaren rakibine üstünlük kurmayı başardı. Hücum ve savunmada istediği oyunu ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, farkı da açmayı başardı. Petra Kulichova’nın pota altını etkili kullanmasıyla farkı çift hanelere çıkartan takımımız, ilk çeyreği 22-8 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe istediği gibi başlayamayan ve ilk 4 dakika skor üretemeyen ekibimiz, farkın erimesine engel olamadı. Hücumlarında çembere takılan ve basit top kayıpları yapan takımımız, Gülşah Akkaya ve Frida Eldebrink ile etkili olmaya çalıştığı bu çeyreği 30-19 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.
 
Mücadelenin 3. çeyreğine istediği gibi başlayamayan ve hücumda organize olmakta sıkıntı çeken siyah-beyazlılarımız, skor üretmekte zorlandı. Faul çizgisinden bir çok atıştan yararlanamayan ekibimiz, farkı açma şanslarını değerlendiremedi. Hücumda üretken olmakta sıkıntılı anlar yaşadığı bu çeyreği takımımız, 40-32 önde tamamladı.
 
Son çeyrekte hücumdaki etkinliğini arttıran takımımız, farkın daha fazla erimesini engelledi. Petra Kulichova ile pota altında etkili olan ekibimiz, son 4 dakikaya 48-42 önde girdi. Kalan dakikalarda hücumda daha etkili olan ve savunma direncini arttıran Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 56-46 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 17 sayıyla oynayan Petra Kulichova olurken onu; 15 sayıyla Gülşah Akkaya takip etti. 
 
 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı