HABERLER

24.10.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımızın Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk'ten Değerlendirmeler

Beşiktaş Mogaz Takımımız’ın Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk, internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Sezon başından bu yana darbeye bağlı sakatlıklardan birçok oyuncumuzun muzdarip olduğu Beşiktaş Mogaz Takımımızda Yardımcı Antrenörümüz İlker Şentürk, “Milli Takım arası bize yenilenme şansı verecek” diye konuştu.
 
Bu yıl 3 zorlu kulvarda mücadele veren Beşiktaş Mogaz Takımımız'ın yardımcı antrenörü İlker Şentürk web sitemize açıklamalarda bulundu. Yoğun bir sezon yaşadıklarını belirten Şentürk, “Geçtiğimiz ay yoğun bir tempomuz vardı. Sakatlanan oyuncularımız oldu, bu yüzden de birçok oyuncumuza fazladan yük bindi. Hentbol fiziki mücadelenin çok sert yaşandığı bir spor bu tip sakatlıklar, takımların elini daraltır. Biz de bu problemi yaşadık.'' dedi.
 
Sakatlıklara rağmen ligde henüz puan kaybetmediklerini, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'ndeyse daha iyiye giden bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Şentürk, “Bu sene kadromuz biraz daha geniş ve eksik kalınca özellikle ligde durumu kontrol altına alabiliyoruz, fakat Şampiyonlar Ligi'nde seviye çok yüksek. Buna rağmen her maç rakiplerimizle aramızdaki tecrübe farkını kapatıyoruz. Çok verimli bir sezon olacak ama aynı zamanda oldukça da yıpratıcı bir sene bizleri bekliyor” şeklinde konuştu.
 
Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacağı maçlar dolayısıyla Süper Lig'e verilen arayı iyi değerlendirdiklerini aktaran yardımcı antrenörümüz, “7 Oyuncumuz Milli Takım maçları için kampa katıldı. Rasic, Ercan ve Kubilay'ın sakatlıkları devam ediyor. Geriye kalan oyuncularımız kondisyonerimiz Mesut Temizişler gözetiminde bu ara dönemi yenilenme antrenmanlarıyla geçiriyor. Pazartesi yeniden top antrenmanlarına başlayacağız. Bu dönem bize, takımımızı yeniden tam gücüne kavuşturma fırsatı verecek. Ercan ve Kubilay'ın sakatlıklarının biraz daha vakti var ancak David Rasic'in Amasya maçıyla birlikte yavaş yavaş takıma dönmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Sakat Oyuncularımızın Son Durumları
 
Sağ omzundan uzun bir süredir sakat olan David Rasic, Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi'nde terapilerini tamamlarken, formasına kavuşmak için gün sayıyor. Şut atarken omzunda hala zaman zaman ağrı hissettiğini söyleyen Rasic, 9 Kasım'da oynanacak Amasya Taşova Yibo maçında süre almak için hazır hale gelmeye çalışacağını aktardı. 
 
Bursa Nilüfer Bld. maçında  zemin kurbanı olan ve çapraz bağları kopan deneyimli kanat oyuncumuz Ercan Aşıkoğlu bugün hastaneden taburcu edildi. Prof. Dr. Ömer Taşer kontrolünde geçen hafta operasyona alınan Aşıkoğlu, doktorunun icazetiyle hastaneden çıkarıldı. Dizinin iyi durumda olduğunu web sitemize aktaran Ercan, “Dün (23 Ekim) küçük bir operasyon daha geçirdim. Dizimde biriken su çekildi. Sayın Taşer tedavimin artık kontrollerle devam edeceğini bildirdi. Süreci uzatacak herhangi bir olumsuz durum yok. Umarım her şey yolunda gider” dedi.
 
Kariyerinin en yüksek yüzdeli maçı Konya Selçuklu Bld. karşılaşmasında, ele geçirdiği 10 fırsatın 9'unu gole çevirip, 1'inde 7 metre kazandırıp, rakibinin de 2dk. cezası almasını sağlayan fakat 2. yarıda maruz kaldığı dirsek darbesi sonrası burnu kırılan Kubilay Yılmaz ise yaklaşık 1 ay içinde takımla yeniden çalışmalara başlayacak. Doç. Dr. Arif Ulubil tarafından ameliyat edilen Yılmaz, “Bu kadar başarılı olduğum bir maçta olması tabii ki üzücü. Bir an önce formama kavuşmak istiyorum. Sakatlık süresince kendime çok iyi bakacağım” diyerek hırsını ortaya koydu. 
 
Beşiktaş Mogaz Takımımız Pazartesi gününden itibaren Milli Takım'da yer alan oyuncuları hariç antrenmanlarına kaldığı yerden devam edecek. Siyah-beyazlılarımız 9 Kasım'da Amasya Taşova Yibo’ya ardından 12 Kasım'da İzmir Bş. Bld.’ye konuk olacak.