HABERLER

Beşiktaş RMK Marine, Süper Lig ve Euroleague 1'e Hazırlanıyor

Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Süper Lig ve Euroleague 1 hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda Antrenörümüz Tacettin Çıpa yönetiminde gerçekleşen antrenman 2 saat sürdü.

Takımımız, antrenmana ısınma hareketleriyle başlarken daha sonra çift potada şut çalışması yaptı. Antrenmanın devamında tek potada hız ve savunma ağırlıklı şut çalışan siyah-beyazlılarımız, ardından 3’erli gruba ayrılarak çift potada maç yaptı. Antreman, oyuncularımızın serbest şut çalışması ile sona erdi.

Tacettin Çıpa:’Hedefimiz Euroleague 1’de ilk iki’
Euroleague 1 ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde zorlu mücadelelere çıkacaklarını belirten Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Antrenörü Tacettin Çıpa, “Euroleague’de oldukça zor bir gruptayız ama bizim hedefimiz ilk iki. Rakiplerimizi yakından tanıyoruz. İlk iki için SSD Santa Lucia ve OeTTINGER RSB Team Thüringen takımlarıyla mücadele edeceğiz, ama grubumuzdaki diğer takımlar da bizim ayarımızda. Avrupa’da yolumuza devam etmemiz için grubu ilk dört sırada bitirmek zorundayız. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

‘Oyuncularıma güvenim tam’
Süper Lig’in geride kalan yıllara göre bu yıl daha zor ve çekişmeli geçeceğini söyleyen Çıpa, “Özellikle Anadolu'daki takımlar çok iyi transferler yaparak takımlarını güçlendirdi. Play-off olmaması ligin kalitesini ve zevkini biraz düşürecektir. O yüzden bütün maçlar çok önemli. Ligin ilk iki haftası K.D.Ç. Karabükspor ve Galatasaray maçlarıyla başlayacak olmamız bir dezavantaj gibi görünüyor. Bunu göz önünde bulundurarak çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Oyuncularımın her zaman olduğu gibi ellerinden gelenin en iyisini yaparak Beşiktaş’ı temsil edeceklerine güvenim tam” ifadelerini kullandı.