HABERLER

08.10.2014

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman Amatör Kulüplerin Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Başkanımız Fikret Orman, Kulübümüzün işbirliği içinde bulunduğu amatör kulüplerin temsilcileriyle akşam yemeğinde buluştu.

Beşiktaşlı Sporcular Sosyal Dayanışma Derneği Yusuf Tunaoğlu Tesisleri’nde Futbol Alt Yapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay tarafından düzenlenen yemekte Başkanımız Fikret Orman’ın yanı sıra; Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, BJK Futbol Özkaynak Düzeni İdari Menajerimiz İsmail Haluk Özgerçek, Çeliktepe Spor Kulübü, Çakmak Spor Kulübü, Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü, Tepebağ Kültür Spor Kulübü, Dudullu Spor Kulübü, Çamlıca Spor Kulübü, Bağlarbaşı Spor Kulübü, İcadiye Spor Kulübü, Esenler Spor Kulübü, İFA Spor Kulübü, Sancaktepe Spor Kulübü, Dikilitaş Spor Kulübü, Alibeyköy Spor Kulübü, Alibeyköy Parseller Spor Kulübü, Libadiye Spor Kulübü, Bağcılar Asil Kartallar Spor Kulübü, Avcılar Spor Kulübü, Valide Tayfun Spor Kulübü, Kartal Yuvası Spor Kulübü, Çubuklu Spor Kulübü, Bezirganbahçe Spor Kulübü, Kavacık Spor Kulübü, Yıldız Spor Kulübü, Reşitpaşa Spor Kulübü ve İstanbul Şehir Gazetesi’nin yöneticileri yer aldı.
 
Başkanımız Fikret Orman, etkinlikte bir konuşma yaptı. Altyapıya önem verdiklerini belirten Orman, şunları söyledi:
 
“Beşiktaş altyapı kültürüne sahip bir kulüp. Diğer kulüplerden farkılı olduğumuzu bu özelliğimizle daha da öne çıkarıyoruz. Taraftarımız altyapıdan gelen oyuncuya çok sempatiyle bakıyor ve takımlarında görmek istiyorlar. Bunun için de altyapı Beşiktaş için çok önemlidir. Yaklaşık olarak 2,5 sene oldu başkanlığa geleli ve 2,5 senede altyapıya epey bir yatırım yaptık. Oyuncu kadrosu ve tesisimiz olarak epey bir yatırım yaptık. Daha sonra birkaç tesis yatırımımız olacak. Takım alma gibi bir hedefimiz var. Bir an önce gerçekleştirmeliyiz. İnşallah stat inşaatı bittikten sonra ona daha fazla konsantre olacağız.’’
 
“Türkiye’de beraber çalıştığımız çok fazla amatör kulüp var. O amatör kulüplerimizden gözlemcilerimizle beraber oyuncu seçiyoruz. Onlarla çok önemli ilişki ağımız var. Onların başkanlarıyla yöneticileriyle hep beraber yemek yiyeceğiz. Beşiktaş camiasının başkanının yöneticilerinin dokunulabilir, konuşulabilir olduğunu belirtmek istiyoruz. İyi şeyler yapmaya gayret ediyoruz. En büyük eksiğimizin yaptığımız iyi şeyleri iletememek olduğunu düşünüyorum. Artık biraz daha insanlara ne yaptığımızı göstermemiz lazım. Tahmin ediyorum ki pilot takım işini çözdüğümüz zaman birkaç yıl içerisinde A takımımıza ve diğer kulüplere oyuncu satan bir yapıya geçeceğiz. Beşiktaş A takımında yer bulmak zor. Altyapıdan gelip de direk A takımda oynamak zor. Bunun için de arada bir yetiştirme takımına ihtiyacımız var. Gençlere biraz daha vitrin yapacağı, özgüven kazanabileceği bir ortam hazırlamalıyız. Elimizden geldiğince ahlaklı ve terbiyeli olmayı ilke edinmiş Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazanmayı bilecek gençleri Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Ne kadar başarılı olursak o kadar mutlu oluruz.”
 
Futbol Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, amatör kulüplerle uzun süredir beraber çalıştıklarını altını çizerek, “Amatör kulüpler futbolcu yetiştiriciliğinin emekçileridir. Onlardan oyuncu alıyor ve onlara destek veriyoruz. Onlara desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Kendilerine gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Tanışma ve kaynaşma yemeği sonunda Başkanımız Fikret Orman, yemeğe katılan yöneticilere teşekkürlerini iletti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.