HABERLER

26.09.2014

HENTBOL

Geçmişten Günümüze; Beşiktaş Mogaz’ın Avrupa Serüveni

Türk sporunun hentboldaki öncüsü ve kupa koleksiyoncusu Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, 27 Eylül Cumartesi günü Avrupa serüvenine yeni bir sayfa ekleyecek.

Kara kartallarımız tarihindeki ilk VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grup maçına, Şampiyonlar Ligi’nin gedikli ekiplerinden Orlen Wisla Plock karşısında çıkacak.

1978’den bu yana hentbolda Türkiye'nin öncüsü olan Beşiktaş Mogaz, Orlen Wisla Plock maçıyla birlikte Avrupa’daki 97. müsabakasını oynamış olacak.

Türk takımları arasında Avrupa’da en çok temsil edilen takım olma istatistiğini elinde bulunduran siyah-beyazlılarımız, şimdiye kadar 4 büyük turnuvada oynama hakkı kazandı.

EHF Kupası, Challenge Kupası, Kupa Galipleri Kupası ve Şampiyonlar Ligi ön eleme gruplarında olmak üzere toplam 96 maça çıkan Beşiktaş Mogaz, 1993/1994 sezonundan bu yana Challenge Kupası’nda bir kez çeyrek final, bir kez de yarı final oynamayı başardı.

96 maçta 30 galibiyet, 6 beraberlik, 60 mağlubiyet elde eden siyah-beyazlılarımız, 2540 gol atarken, kalesinde 2823 gol gördü. Bu süre içerisinde Beşiktaşımız, Polonya temsilcileriyle yalnızca bir kez karşılaştı. Challenge Kupası 2002/03 Sezonu 4. Turu’nda Polonya’nın bir diğer devi Vive Targi Kielce’yle karşılaşan siyah-beyazlılarımız, Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan maçı 35:25 kazanıp, Polonya’da rakibine 34:28 mağlup olsa da tur atlamayı başarmıştı.

RAKİBİMİZ ORLEN WİSLA PLOCK'U TANIYALIM

Beşiktaş Mogaz’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk rakibi Orlen Wisla Plock köklü hentbol geçmişiyle Avrupa’nın öncü kulüpleri arasında yer alıyor. 1964’ten bu yana Polonya Ligi’nde ve Avrupa Kupalarında birçok başarıya imza atan Orlen Wisla Plock, 2013/2014 sezonunu Vive Targi Kielce’nin arkasında 2. sırada tamamlamıştı. Toplam 7 Polonya Şampiyonluğu, 10 Polonya Kupası kazanma başarısı gösterdi.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde 10 kez yer alan Wisla Plock, en fazla son 16 turuna kadar gidebildi. EHF Kupası’nda çeyrek final oynayan ve geçen sezon da EHF Kupası Grupları’nda mücadele eden mavi-beyazlılar, 1970’li yılardan bu yana Avrupa maçı tecrübesi yaşamaya devam ediyor... Kadrosunda Mariusz Jurkiewicz, Adam Wisnievski, Angel Montoro ve Valentin Gionea gibi birçok etkili isim bulunduran Polonya temsilcisini, İspanyol hentbolunun en değerli antrenörlerinden Manolo Cadenas komuta ediyor. İspanya Milli Takımı’nın da baş antrenörlüğünü yapan deneyimli antrenör, 2013’te Danimarka’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda İspanya’ya bronz madalya kazandırmıştı.

Beşiktaş Mogaz VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde tarihindeki ilk maçına Orlen Wisla Plock deplasmanıyla başlayacak. Plock Arena’da oynanacak mücadele 27 Eylül Cumartesi günü TSİ 17:00’de başlayacak.