HABERLER

21.09.2014

HENTBOL

Süper Kupada Şampiyon Beşiktaş Mogaz

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Süper Kupa finalinde Bursa Nilüfer Belediye’yi 38-30 yenerek kupanın sahibi oldu.

Antalya Süleyman Evcimen Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız, Yunus Özmusul, Ercan Aşıkoğlu, Erwin Jan Fuechtmann Perez, Predrag Dacevic, Ivan Nincevic, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar ilk yedisiyle başladı.
 
Takımımız mücadeleye Ercan’ın golüyle başladı. Karşılıklı pozisyonlarla geçen mücadelede ilk 5 dakika 4-4’lük eşitlikle geçildi. Orta alandan Şenol ile oyun kuran siyah-beyazlılarımız, Ivan’ın sol kanattan bulduğu pozisyonlarla farkı açtı. Savunmada Josip ve Predrag ile etkili bir savunma anlayışı sergiyelen takımımız, rakibin pozisyonlarını engelledi. 7 metrede Ivan ile sayı üreten takımımız, son 10 dakikaya 12-8 önde girdi. Hücumda kanat varyasyonlarında rakibine oranla daha etkili olan siyah-beyazlılarımız, farkı 6 sayıya çıkardı. Erwin ve Ivan’ın etkili pozisyonlar bulan ekibimiz, son dakikalarda rakibin sayı üretmesine engel oldu. Takımımız, son 2 dakikaya 17-11 önde girdi. Son dakikada rakibin bulduğu 7 metre atışında başarılı olan Yunus, rakibin ilk yarıda başka gol bulmasına engel oldu ve siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı 17-11 önde tamamladı.
 
Takımımız ikinci yarıya Yunus Özmusul, Ercan Aşıkoğlu, Erwin Jan Fuechtmann Perez, Predrag Dacevic, Ivan Nincevic, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar yedisiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıda ilk golücü Erwin kaydetti. İkinci yarıya hızlı ve disiplinli oyununu devam ettiren takımımız, bulduğu gollerle skoru 20-13’e getirdi. Savunmada etkili oyununu devam ettiren takımımız, rakibin farkı eritmesini engelledi. 7 metre atışında Ramazan ile sayı üreten takımımız skoru 25-16’ya getirdi. Rakip atakta Ivan ile sol kanatta pozisyona engel oldu. Takımımız, son 15 dakikaya 27-18 önde girdi. Kanatlardan organize ataklar yapan takımımız bulduğu ataklardan yararlanamadı. Orta alanda Viktor ile oyuna yön veren siyah-beyazlılarımız, Tolga’nın golüyle skoru 33-28’e getirdi. Rakibine göre hücumda daha etkili bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, Süper Kupa Final mücadelesinde Bursa Nilüfer Belediye’yi 38-30 mağlup etti.
 
Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan ve Futbol Alt Yapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay, karşılaşmayı tribünden takip etti.