HABERLER

21.05.2014

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman’dan Açıklamalar

Başkanımız Fikret Orman, Lig TV’de yayınlanan Futbol Gündemi programında önemli açıklamalarda bulundu.

Vodafone Arena’da gerçekleştirilen canlı yayında Ömer Güvenç’in sorularına yanıt veren Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Kredi almadan Vodafone Arena inşaatını gece gündüz sürdürüyoruz. İnşaatta daha hızlı olmalıydık. Zeminde kaya olması sağlamlık açısından iyi ama süratimizi azaltan etken oldu. 146 locanın 90 tanesini sattık. Haziran ayı başında kombine kartları satışa çıkartacağız. Bu tür yatırımları devlet yapar ama biz kendi özkaynaklarımızla yapıyoruz. Şehrin merkezinde inşaat yapmak zordur. 4-5 ay içinde kaba inşaatın yarısını tamamladık. Vodafone Arena, Juventus’un stadıyla benzerlik gösteriyor. Gençlerbirliği maçında sadece 2613 bilet satıldı. Taraftarlarımız evine dönmek istiyor. Yaptığımız bütün yatırımların tek amacı şampiyon olmak ve kalıcı başarı sağlamak için. Yeni stadımızda 35 bin kombineyle oynarız diye düşünüyorum. Stat tamamlanınca taraftar kartı olmayana bilet ya da kombine satmayacağım. 8 senede 2 sene stadımız kapandı. Beşiktaş’a verilen zararı görüyoruz. Şampiyonluk yaşamayı her Beşiktaşlı gibi ben de çok istiyorum. Özellikle Avrupa’da bir kupa kazanmayı çok istiyorum.”

“Beşiktaş, her zaman şampiyon olmak ister. 3.’lük beni mutlu etmez. Stadı olmayan, birçok saha kapama cezası alan, birçok sakatlık sorunu yaşayan ve bazı oyuncularından istediği verimi alamayan bir takım olmamıza rağmen sezonu en kötü ikinci bitirmeliydik. İstikrarı yakalamadan başarı gelmez. Teknik direktörümüz Slaven Bilic ile yola devam edeceğiz. Kadro dışı kalmış oyuncuların da takıma dönmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir karar vereceğiz.”

“Yeni sezon transferleri için görüşmeleri bizzat kendim yürüteceğim. Önder Özen ve Slaven Bilic ile birlikte koordineli şekilde transferler hakkında çalışacağız. Önder Özen’in istifa ettiği yönündeki haberler kesinlikle yalan. Özen’in asıl performansını bu sezon göstereceğine inanıyorum.”

“Diego ilk alternatifimiz değildi. Fenerbahçe yüksek bir ücret önermiş, hayırlısı olsun. Devre arasında Cenk Tosun transferini gerçekleştirmiştik. Cenk’e Fenerbahçe de talip olmuştu ama biz almıştık. Bu zamana kadar birçok böyle transfer hikayesi yaşanmıştır. Fenerbahçe almasın diye bir oyuncuya hak ettiğinden çok ücret ödemek borçlarımızı çoğaltır. Bunu geçmişte yaşadık ve sıkıntısını hala yaşıyoruz.”

“Gökhan Töre, kıymetli bir oyuncu. Takımda kalmasını isteriz. Gökhan’ın istediğiyle bizim vereceğimiz rakam uyuşmalı. Takım dengesi ve fiyat aralıklarımız var. Olcan Adın da kıymetli bir oyuncu ancak bizim istediğimiz şartlarda olursa iyi oyuncu. Cenk Tosun dışında beş tane oyuncu alacağız. Bunların 3’ü ya da 4’ü yabancı olacak. Transfere 10 milyon Euro ayırdık. 35 yaşındaki oyuncuya yüksek ücretler ödemek istemiyoruz. Beşiktaş’a faydalı olacak rakiplerimize ezerek bize maçlar kazandıracak oyunclar kadromuza katacağız.”

“Manuel Fernandes bende hayal kırıklığı yarattı. Yabancı oyuncular yerlilerle birlikte uyum yakalamalı ve fark yaratmalılar. Keşke Fernandes’i sezon başında satsaydım diye düşünüyorum. Bir kaynak yaratırdık. Onun yerine gelecek oyuncu belki daha iyi bir performans ortaya koyardı.”

"Slaven Bilic çalışacağı ekibi kendi belirlemeli. Takım içinde bir Türk antenör olmasını isterim. Önder Özen ve Slaven Bilic bu konu hakkında görüşürler, bana gelen bir durum yok henüz.”

“Yıldırım Demirören ile konuştuk ve yavaş yavaş belli bir noktaya geliyoruz. Alacaklarının bir kısmını bağış yapacak. Bir bölümü ile de külübümüze sponsorluk şeklinde yardımcı olacak. Bir miktar da kendisine ödeme yapacağız.”

“Hakemlerin taraftar ve camia baskısı altında kalmadan gördüklerini çalmaları gerekiyor. Sahadaki futbolcuların da iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum. Sürekli hakemleri kandırmaya çalışıyorlar. Bağırana prim verirseniz o zaman herkes bağırmaya başlar.”

“İstifa etmeyi hiç düşünmedim. Cesur bir yapıya sahibim. Batmış, stat izni olmayan bir kulübü devraldım. Stadımızı yapmaya başladık. Futbola ve tesisleşmeye yatırımlar yapıyoruz. Bunlar cesaret isteyen şeyler. Yaşadığım kötü olaylar beni daha da hırslandırıyor.”