HABERLER

01.04.2014

BASKETBOL

Fenerbahçe:71 Beşiktaş:56

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe’ye 71-56 mağlup oldu.

Takımımız, Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanan mücadeleye; Gülşah Akkaya, Iva Perovanovic, Julie McBride, Tuğba Taşçı ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, mücadeleye Tuğba’nın sayılık basketiyle başladı. Mücadeleye iyi başlayan ekibimiz, Tuğba ile sayılar üretti. Rakibin hızlı oyunu karşısında pota altında etkili olamayan ekibimiz, 12-8 geriye düştü. Yasemin ve Iva ile sayılar üreten ekibimiz, birinci periyotu 20-15 önde tamamladı.
 
İkinci periyota tutuk başlayan ekibimiz, sayı bulmakta zorlandı. Julie ile oyun kuran siyah-beyazlılarımız, Tuğba ve Gülşah’ın etkili oyunuyla skoru 24-20’ye getirdi. Pota altında rakip atakları durdurmakta zorlanan ekibimiz, rakibin öne geçmesine engel olamadı. Takımımız, ikinci periyotu 17-7, ilk yarıyı 32-27 geride tamamladı.
 
Takımımız, ikinci yarıya Gülşah Akkaya, Iva Perovanovic, Julie McBride, Tuğba Taşçı ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Üçüncü periyotta ilk sayımızı Petra kaydetti. Rakip pota altında Iva ve Petra ile sayı arayan siyah-beyazlılarımız, bulduğu pozisyonlarda başarılı olamadı. Rakibin baskılı oyunu karşısında oyun kurmakta zorlanan ekibimiz, rakip sayılara engel olamadı. Takımımız, üçüncü periyotu 55-44 geride tamamladı.
 
Ekibimiz, son periyota durgun başladı. Julie ile oyun kuran siyah-beyazlılarımız, Gülşah’ın 2 sayılık atışlarında etkili olamadı. Savunmada etkili bir oyun sergileyemeyen takımımız, rakip sayılara engel olamadı. Begüm ile 2 faul atışı kullanan ekibimiz, bu sayılarla farkı 18 sayıya indirdi. Rakibin hızlı oyunu karşısında sayı bulmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, salondan 71-56 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 12 sayıyla Iva  olurken onu 11 sayıyla Gülşah Duman, 8 sayıyla Tuğba Taşçı ve 8 sayıyla Petra Kulichova takip etti.
 
Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Erman Kunter, karşılaşmayı tribünden takip etti.