HABERLER

27.07.2013

FUTBOL

Beşiktaş:1 Southampton:3

Beşiktaşımız, hazırlık maçında Southampton’a 3-1 mağlup oldu.

Villach Lind Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Başkanımız Fikret Orman tribünden takip etti.
 
 
Siyah-beyazlılarımız mücadeleye; Cenk, Serdar, Sivok, Ersan, Franco, Veli, Oğuzhan, Fernandes, Gökhan, Olcay ve Almeida onbiriyle başladı.
 
 
Maçın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Siyah-beyazlılarımız maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu 10. dakikada Fernandes – Almeida ikilisi ile buldu. Ceza sahası çevresinde kazandığımız serbest vuruşta topun başına Fernandes geçti. Fernandes’in ceza sahası içine ortaladığı topa iyi yükselen Almeida’nın kafa vuruşunu kaleci güçlükle dışarı gönderdi. Oyunun ilk 15 dakikalık bölümünde topa daha fazla sahip olan Beşiktaşımız, kısa paslarla rakip ceza sahasına girmeye çalıştı ama gol pozisyonu bulamadı. İki ekibin de basit top kayıpları yaptığı ve önemli pozisyon bulamadığı ilk 30 dakika golsüz eşitlikle geçildi. 39. dakikada ceza sahamızın hemen önünden kullanılan serbest vuruşu direk dibine iyi uzunan Cenk kornere çeldi. İlk yarıda başka bir pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
 
 
Futbol Takımımız ikinci yarıya; Cenk, Serdar, Sivok, Gökhan, Franco, Veli, Dentinho, Fernandes, Gökhan, Muhammed ve Almeida onbiriyle başladı.
 
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya hızlı başladı. Takımımız, 48. dakikada Dentinho ile gole yaklaştı. Orta sahanın sağından topu ceza sahasına kadar taşıyan Gökhan Töre’nin kaleye paralel gönderdiği pasa arka direkte Dentinho bekletmeden vurdu. Dentinho’nun vuruşu direğin hemen üstünden auta çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından Ekibimiz bu sefer Fernandes ile bir pozisyon daha buldu. Dentinho’nun pasında topla buluşan Fernandes’in beklemeden yaptığı vuruş kalecide kaldı. 60. dakikada Almeida yerini Mustafa’ya bıraktı. Beşiktaşımız 62. dakikada Muhammed’in attığı şık golle 1-0 öne geçti. Rakip yarı alanda topu kontrolüne alan Muhammed, bir süre topu sürdükten sonra şutunu çekti. Muhammed’in şutu kalecinin uzanamayacağı köşeden filelerle buluştu. Siyah-beyazlılarımız, 75. dakikada Lambert’in golüne engel olamadı(1-1). 75. dakikada Gökhan yerini İbrahim’e bıraktı. Southampton üç dakika sonra Mayuka ile üstünlük sayısını buldu(1-2). 85. dakikada hızlı hücuma çıkan Southampton’da Cenk ile karşı karşıya kalan Davis’in vuruşu direkten döndü. İngiliz ekibinin maçın son dakikasında Isgrove ile bulduğu gol maçın skorunu belirledi(1-3).
 
 
Futbol Takımımız, bugün izin yapacak. Siyah-beyazlılarımız yeni sezon hazırlıklarına yarın (29 Temmuz) yapacağı antrenmanla devam edecek.