HABERLER

28.01.2013

BASKETBOL

Türk Telekom:59 Beşiktaş:85

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi 16. hafta maçında karşılaştığı Türk Telekom’u 85-59 yendi.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Ekibimiz; Cevher, Vidmar, Can, Christopher ve Jerrells beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmaya Vidmar’ın pota altından bulduğu basketle başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin ilk 3 dakikasından sonra rakibinin dış atışlarına karşılık veremeyen siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakika sonunda 11-6 geriye düştü. Alınan moladan sonra hareketlenen ve Christopher ile basketler bulan Ekibimiz, çeyreğin son 1 dakikasına 17-14 geride girdi. Son dakikada hücumlardan boş dönen Takımımız, farkın artmasını engelleyemedi ve bu bölümü 21-14 geride kapattı.
 
İkinci çeyreğe kötü başlayan ve ilk 1 dakika basket bulamayan siyah-beyazlılarımız, Türk Telekom’un hücumlarında da etkili savunma yapamadı ve 24-14 geriye düştü. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Markota’nın basketiyle kazanan ekibimiz, Cemal’in de skora katkı sağlamasıyla ilk yarıda son 7 dakikaya girilirken farkı 8 sayıya indirdi(26-18). Hücumda iyi organize olmaya başlayan ve boyalı alandaki hakimiyeti eline alan Takımımız, Cemal ve Ewing ile bulduğu basketlerle ilk yarının bitimine 4 dakika kala farkı 4 sayıya indirdi(29-25). Türk Telekom’un molasından sonra hücumda top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, farkın tekrar açılmasına engel olamadı ve çeyreğin son 2.5 dakikasına 37-27 geride girdi. Başantrenörümüz Erman Kunter’in oyuna müdahalesinden sonra sahada daha iyi organize olmaya başlayan Takımımız, farkı eritti ve soyunma odasına 43-38 geride girdi.  
 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına Takımımız, Vidmar, Markota, Can, Jerrells ve Serhat beşiyle çıktı.
 
 
İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı ve Ekibimiz adına ilk sayıları Can kaydetti. Dış atışlarda etkisiz bir maç geçiren siyah-beyazlılarımız, çeyreğin ilk 3 dakikasında kullandığı 3 dış atışta da başarı sağlayamadı. Bu dakikadan sonra Can ve Jerrells ile arka arkaya 3 sayılık basketler bulan Takımımız, 46-45 önce geçti. Savunmasını sertleştiren siyah-beyazlılarımız, Serhat ve Vidmar ile basketler bularak farkı 3 sayıya çıkardı ve çeyreğin son 5 dakikasına 51-48 önde girdi. Oyun kontrolünü elinden bırakmayan Ekibimiz, skoru 56-48 yaparak çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 8’e çıkardı. Etkili bir performans ortaya koyduğu bu çeyreği siyah-beyazlılarımız, 60-54 üstünlükle bitirdi.
 
 
Son bölüme hızlı bir giriş yapan Takımımız, üst üste bulduğu basketlerle ilk 1 dakika sonunda farkı 13’e çıkardı(67-54) ve rakibine mola aldırdı. Rakibine etkili savunma yaparak çeyreğin ilk 4 dakikası sayı şansı tanımayan Ekibimiz, hücumda da skor üretmeye devam etti ve farkı 16 sayıya çıkardı(70-54). Christopher’ın alkış alan basketiyle siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya girilirken farkı 20 sayıya çıkardı(74-54). Rakibine üstünlüğü kaptırmayan ve oyun kontrolünü istediği seviyede tutan Takımımız, karşılaşmadan, 85-59 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 18 sayıyla yıldızlaşan Christopher olurken, Jerrells 16 sayı ve Serhat 13 sayıyla oynadı.