HABERLER

18.12.2012

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Bahçeşehir Üniversitesi’nde Panele Katıldı

Başkanımız Fikret Orman, Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsünde düzenlenen panelde öğrencilerin sorularına cevap veren Başkanımız Fikret Orman’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:
 
Futbol Takımımın Durumu
 
“Bir takım olabilmek çok önemli. Bu sadece bireysel oyuncularla olmuyor. Malzemecisine kadar takım olmak lazım. Futbolcularla yapılan bazı sözleşmelerin çok dengesizlikler içerdiğini düşünüyorum. Bu dengesizlikten bir takım ruhu çıkması imkansız. Her oyuncu eşit ücret alacak değil ama bunda bir denge gözetmek de bizim görevimiz. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda belirlediğimiz alt ve üst ücret birimlerimiz var. Buna uymayan isimlerle yollarımızı ayırdık. Bunu yapmasak sistemi bozardık. Sempatik olmasak da bazı kararlar aldık. Duruşumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin Katar öncesi son durak olmasını üzülerek görüyorum. Beşiktaş’ta kimse bir sözleşmeye imza attı diye yan gelip yatamaz. O paranın karşılığını oyuncular sahada terlerini son damlasına kadar akıtarak vermek zorundadır.”
 
“TFF, yayıncı kuruluş Digitürk ile yüksek bedelli bir yayın ihalesi gerçekleştirdi. Hangi takımın ne zaman oynayacağına federasyonla beraber karar veriyorlar. Ezeli rakiplerimizin Avrupa Kupası maçları olduğu için biz daha çok Cuma günleri oynadık ama ikinci yarı bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Bu durumdan ben de rahatsızım. Haksızlık yapılmasına izin vermeyeceğim.”
 
“Beşiktaş A Takım oyuncusu olmak çok zor bir iş. 3 bin kişi önünde oynamakla 30 bin kişi önünde oynamak aynı şey değil. Oyuncular bizde oynamayadıkları zaman özgüvenlerini kaybediyorlar ve oyunları geri gidiyor. Bir kulüp satın almayı hedefliyoruz. Oynamayan oyuncularımızı hatta teknik adam da olmak üzere yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”
 
“İnsanların keyif alacağı bir takım yaratmak istiyoruz. En kolay şey pahalı transfer yapmak. Beşiktaş çok büyük bir camia. Parayı verince herkes gelir ama biz bunu yapmayacağız. Alacağımız oyuncu ücret politikamıza uygun olmalı. Samet Aybaba, çok iyi bir Beşiktaşlı. Kendisinden çok memnunum. Çok zor bir zamanda göreve talip oldu. Yüreğinden dolayı kutluyorum kendisini. Takımın buraya gelmesinde hocamızın etkeni çok fazladır. Birçok teknik adamla görüştük ama gerçek Beşiktaşlı olan Samet Aybaba’da karar kıldık.”
 
“Uluslararası sözleşmeler var. Futbolun kendi organizasyonu var. Parayı ödemiyorum deme lüksüne sahip değilsiniz. Ferrari bir dava açtı ve kazandı. Hayatının altın golünü attı. Şimdi Kanada’da 250 bin dolara oynuyor. Yapacak bir şey yok. Ortada bir karar var. Bu parayı ödeyeceğiz.”
 
“Başkanlar transfer yapmaz. Futbolu yönetmez. Bu işe hayatlarını vermiş profosyonellerin bu konularla ilgilenmleri lazım. Çok önemli paralar harcanıyor. Ben bir sanayiciyim. Büyük emeklerle ülkemize getirdiğimiz dövizler bu kadar kolay ülke dışına çıkmamalı.”
 
Basketbol Takımının Durumu
 
“Futbolda yeniden yapılanma planını yaptık. Şimdi sıra basketbola geldi. Uzun dönemli sözleşmeler yapacağız. Radikal bir şey  yapıp şirketleşeceğiz. Basketbolun tüm gelir ve giderleri ayrılacak. Ayrı bir yönetim kurulu olacak. Sponsor da yönetim kurulunda yer alacak. Uzun soluklu planlar için altyapı olması lazım. Sistem lazım. Kulübün bir sistemi var ama henüz benim istediğim seviyede değil.
 
“Basketbol takımının bir bütçesi var. Buna uygun olarak hareket ediyoruz. Tam olarak takım haline gelmedik ama ligin başındayız. Daha da yükseleceğiz. Takımın başında çok iyi bir Beşiktaşlı Erman Kunter bulunuyor. Geçen seneye oranla daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum.”
 
“Bayan basketbol takımına bir iki oyuncu takviyesi yapacağız. Yabancı oyuncularla başarı elde etmek istemiyorum. Önemli olan kendi sporcularımızı eğiterek elde edilen başarıdır.”
 
Tesisleşme ve Yeni Stat Konusu
 
“Beşiktaş’ta ilk stat projesini ben ortaya attım. O zaman Fenerbahçe stadın yapımına başlamış Galatasaray başlamış ama sonuca ulaşamamıştı. O günden belliydi bir an önce yeni bir stat yapmazsak rakiplerimizle aramızda büyük bir gelir farkı olacağı. Rakiplerimiz bizden 4 kat fazla gelir elde ediyor. Proje üzerinde çalışıyoruz. Bizzat kendim ilgileniyorum. Kısmetse bu sezon sonu inşaata başlamak istiyoruz. İzinleri alınca tüm ayrıntıları paylaşacağız. Hangi statta oynayacağımıza karar vermedik. Bir buçuk senede yeni stadı hazır hale getirmek istiyoruz.”
 
“Akatlar’dan sonra yapılan bir tesis yok. Bütün amatör branşları basketbol da dahil olmak üzere bir kompleks üzerinde toplayacağız. Futbol Altyapı Fulya’da olmayacak. Şehir dışında rehabilitasyon ve kamp merkezi yapmaya çalışıyoruz. Bir de tüm Beşiktaşlıların bir araya gelebileceği güzelce vakit geçirebilecekleri bir lokal yapmak istiyorum.”
 
“Yöneticilerin birinci işi hakkı olanların hakkını korumaktır. Kapalı tribünde insanların rahatça yerlerinde oturup keyifle maçlarını izlemelerini istiyoruz. Sezon başında bu tribüne yüzde 8 ile 10 arasında bir artış yapıldı. Bu da normal bir artış. Kapalının ismi kapalı yoksa parasını veren herkese açık. Kapalı tribün kombine kartları yarım sezon için satışa çıkacak. Kimseye özel bir muamele yapmamız söz konusu değil. Beşiktaşlıların mutlu olacağı bir stat atmosferi yaratmak istiyoruz. Geçen sezon 7 maç sahamız kapandı ve ekonomimiz bu durumdan kötü etkilendi. Kapalı tribün bu sezon boş gözüküyor ama bu seneki gelirlerimiz daha fazla.”
 
“Bütün Beşiktaşlıları kazanmaya çalışıyorum. Yöneticilik mazaret uydurma yeri değil, çözüm bulma yeridir. Beşiktaş’ın kaybecek bir saati yok. Kimseye taviz vermiyorum. Hızlıca projeleri hayata geçirmek gerektiğine inanıyorum. Beşiktaş’ta adil bir düzen olması lazım. Bunu sağlamak için elimden geldiğince çalşıyorum.”
 
BJK TV
 
Kulübümüzün resmi yayın organlarından biri olan BJK TV’ye yatırımlar yapıyoruz. Dekorları değiştirdik. Yayın kalitesini yükselttik. Canlı yayın yapabilme kabiliyetimizi arttırdık. BJK TV’yi taraftarlarımız için eğlenceli bir kanal haline getirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş Dergisi’nin 146 abonesi bulunuyordu biz göreve geldiğimizde. Şimdi 20 bin abonesi bulunmakta. Derginin içeriği de güzelleşti. İyiye doğru gidiyoruz. Daha yapacak çok şey var.”