HABERLER

02.12.2012

HENTBOL

Beşiktaş:37 Haslum HK:25

Hentbol Takımımız, EHF Kupası 3. Tur rövanş maçında Haslum HK’yı 37-25 yenerek tur atladı.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; İbrahim Demir, Oğuzhan Büyük, Vladimir Zelic, Şenol Boyar, Ramazan Döne, Bülent Erkol ve Tolga Özbahar yedisi ile başladı.
 
Taraftarlarımızın desteğini arkasına alan Takımımız, maça fırtına gibi başladı. Şenol Boyar ile ilk golünü bulan siyah-beyazlılarımız, arka arkaya yaptığı hücumlarla mücadelenin 5. dakikasını 5-1 önde tamamladı. İlerleyen dakikalarda konuk ekip toparlansa da Ekibimiz, savunmada disiplinli oynayarak skor üstünlüğünü korumasını bildi. İlk yarının son bölümünde Ramazan Döne ve Tolga Özbahar ikilisiyle skor üretmeyi sürdüren siyah-beyazlılarımız, farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 18-9 önde gitti.
 
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıda ilk golünü Valeri Parshkov ile buldu. Savunmada tedbirli oynayan Ekibimiz, rakibini top kaybına zorladı ve hızlı hücumlarla goller buldu. Sert oynayan Norveç temsilcisine karşı kazandığı 7 metre atışlarıyla skor üstünlüğünü koruyan Takımımız, mücadelenin son 15 dakikasına 26-19 üstün girdi. Her geçen dakika tempoyu yükselten siyah-beyazlılarımız, maçın bitimine 5 dakika kala farkı tekrar 9 sayıya çıkardı. (34-25) Son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçta farkı 12 sayıya kadar çıkaran Takımımız, salondan 37-25 galip ayrıldı ve EHF Kupası’nda adını en iyi 16 takım arasına yazdırdı.
 
EHF Kupası’nda son 16’ya kalan takımlar 4 grupta 4’erli takımlar halinde mücadele edecek. Hentbol Takımımız’ın rakipleri 6 Aralık Perşembe günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da çekilecek kurayla belli olacak.