HABERLER

09.11.2012

FUTBOL

Beşiktaş:3 Bursaspor:3

Futbol Takımımız, ligin 11. haftasında Bursaspor’la 3-3 berabere kaldı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden TFF eski Başkanvekillerinden Hadi Türkmen’in anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan mücadelede iki ekip de ilk dakikalarda net fırsatlar yakaladı. Almeida ile iki kere gole yaklaşan ekibimiz, sağ bölgede yaşadığı zaafı değerlendiren yeşil-beyazlılar önemli pozisyonlar buldu. Ferhat’ın bindirmeleriyle gol arayan Bursaspor, 28. dakikada Sestak’ın golüyle 1-0 öne geçti. Savunmanın yaptığı top kayıplarıyla tehlikeli pozisyonlar bulan Bursaspor, 35. dakikada Belluschi ile net bir fırsattan yararlanamadı. İki ekip de defalarca gole yaklaşsa da ilk yarı rakibimizin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
İkinci yarıya baskılı başlayan siyah-beyazlılarımız ilk dakikalarda Bursaspor kalesi önüne yığıldı. Sivok’la beraberliğe çok yaklaşan takımımız, aradığı golü 52. dakikada Olcay’la buldu. Holosko’nun asistini iyi değerlendiren Olcay, ikinci yarıdaki baskının neticesine ulaştı ve skor 1-1 oldu. Golün sevinci devam ederken ilk golü hazırlayan Holosko ikinci golde aktör olarak sahneye çıktı ve 55. dakikada skoru 2-1 yaptı. İnönü’deki gol sağanağı bu golle sınırlı kalmadı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde ise İbrahim’le fileler bir kez daha havalandı ve oyuna tekrar denge geldi (2-2). Galibiyet için yüklenen siyah-beyazlılarımız, Veli’nin yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 66. dakikada topun başına geçen Almeida ekibimizi bir kez daha öne geçirdi attığı penaltı golüyle. Ancak bu üstünlük 10 dakika sürdü. Hızlı gelişen Bursaspor atağında soldan gelen ortayı Batalla tek dokunuşla ağlara gönderdi ve skor bir kez daha eşitlendi (3-3). Son dakikaları oldukça heyecanlı geçen mücadelede iki ekip öne geçecek pozisyon buldu ancak mücadele 3-3 sona erdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: BJK İnönü Stadı
 
Hakemler: Fırat Aydınus, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül, Hüseyin Sabancı (4. Hakem)
 
Beşiktaş: McGregor, Ersan, Hilbert, Sivok, Fernandes, Uğur, Necip, Veli (Dk. 90 Hasan Türk), Olcay, Almeida, Holosko (Dk. 89 İbrahim Toraman)
 
Yedekler: Cenk, Erkan Kaş, Mehmet Akyüz, Emre Özkan, Hasan Türk, İbrahim Toraman, Escude
 
Teknik Direktör: Samet Aybaba
 
Bursaspor: Carson, Basser (Dk. 61 Hakan Aslantaş), Serdar Aziz, Ferhat Kiraz, N’diaye, İbrahim Öztürk, Belluschi (Dk. 84 Murat Yıldırım), Vederson, Batalla, Tuncay Şanlı (Dk. 80 Musa Yıldırım), Sestak
 
Yedekler: Yavuz Özkan, Hakan Aslantaş, Murat Yıldırım, Forsell, Musa Çağıran, Bangura, Ömer Erdoğan
 
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
 
Goller: Sestak (Dk. 28), Olcay (Dk. 52), Holosko (Dk. 55), İbrahim (Dk. 59), Almeida (Dk. 66 pen.), Batalla (Dk. 76)
 
Sarı Kartlar: Fernandes (Dk. 40), Carson (Dk. 57), Basser (Dk. 60), Ferhat (Dk. 65), Hilbert (Dk. 74), Hakan (Dk. 74), Almeida (Dk. 74), Sivok (Dk. 89)
 
1. DEVRE
 
3. dakikada Ferhat’ın sol kanattan gönderdiği ortayı arka direkte Batalla karşıladı. Arjantinli oyuncu, Vederson’a çıkarttı ancak Brezilya asıllı oyuncunun vuruşu defansa çarparak kornere çıktı.
 
4. dakikada Olcay’ın pasıyla ceza sahasına giren Almeida çaprazdan sert vurdu, top az farkla dışarı gitti.
 
5. dakikada Olcay soldan ortaladı, Vederson uzaklaştırmaya çalışırken arka direkte Almeida’nın önünde kaldı ama Portekizli oyuncumuzun vuruşunu Serdar Aziz kornere gönderdi.
 
16. dakikada sağdan gelen ortaya Belluschi kafayla vurdu, McGregor çizgi üstünde topun sahibi oldu.
 
19. dakikada Veli uzaklardan sert vurdu ancak kaleci Carson gole izin vermedi.
 
23. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla dışarı çıktı. 
 
28. dakikada Tuncay sağ kanattan hızla çizgiye inerek içeri ortaladı, Sestak dokundu ve Bursaspor skoru 1-0 yaptı.
 
39. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta Almeida kafayla vurdu ancak top, kalecide kaldı.
 
39. dakikada Belluschi ceza sahasına girmek üzereyken sert vurdu, top auta gitti.
 
2. DEVRE
 
49. dakikada Veli’nin ortasında pozisyon karambole dönüştü. Sivok’un vuruşu az farkla auta gitti.
 
52. dakikada Holosko soldan çizgiye inerek içeri çevirdi, Olcay gelişine sert vurdu ve skor 1-1 oldu.
 
55. dakikada Fernandes’in soldan arka direğe yaptığı ortaya Holosko dokundu ve skor 2-1 oldu.
 
59. dakikada kullanılan serbest vuruşta Vederson’un şutunu McGregor karşıladı. Kaleciden dönen top, İbrahim’e çarptı. Pozisyona devam eden tecrübeli oyuncu topu filelere gönderdi ve skor eşitlendi (2-2).
 
62. dakikada Fernandes’in kullandığı frikike arka direkte Sivok kafayla vurdu ancak Carson gole izin vermedi.
66. dakikada Fernandes’in pasını alıp kaleciyle karşı karşıya kalan Veli, Carson’ı geçerken yerde kalınca hakem penaltıyı verdi. Almeida sert bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi (3-2).
 
76. dakikada hızlı gelişen atakta soldan içeri çevrilen ortayı Batalla filelere gönderdi ve skor tekrar eşitlendi (3-3).
 
88. dakikada Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda top arka direkten içeri doğru giderken son anda kaleci gole izin vermedi.
 
90. dakikada soldan gelen ortayı McGregor uzaklaştırdı ancak top, Sestak’ın önüne düştü. Bursasporlu oyuncunun vuruşu az farkla auta gitti.