HABERLER

19.10.2012

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş Futbol A.Ş Brüt Karını % 120 Artırdı

Başkanımız Fikret Orman, ekonomi gazetecileriyle yaptığı toplantıda mali konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Futbol AŞ’den SPK ve İMKB’ye gönderilen 2012 ilk çeyrek sonuçlarına göre Beşiktaş brüt karını yüzde 120 artırdı. Beşiktaş Futbol AŞ’nin mali tabloları pozitife doğru yönelirken, İMKB’ye kote spor kulüpleri arasında faaliyet karlılığı olan tek kulüp oldu.

Mali tabloların iyi gidiş sinyali vermesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkanımız Fikret Orman, “Bu başarının temelinde Beşiktaş’ı dünya ölçeğinde bir marka yapmak için başlattığımız ve taviz vermeden yürüttüğümüz yeniden yapılanma, verimliliğe ve planlı büyümeye odaklı politikalar yatmakta” dedi.

Beşiktaş'ta uygulanan gelir artırıcı çalışmalar ve hayata geçirilen tasarruf tedbirleri meyvelerini vermeye başladı. Mali açıdan toparlanma sinyalleri veren Beşiktaş’ta hedef verimliliğe odaklanarak planlı büyümeyi sürdürmek. Beşiktaş Futbol AŞ’den SPK ve İMKB’ye gönderilen 2012 birinci çeyrek bilanço verilerine göre Beşiktaş’ın faaliyet karı 1.662.218. TL olarak gerçekleşti. Geçen senenin aynı dönemi ise 29.382.436 TL faaliyet zararı ile sonuçlanmıştı.

Başkanımız Fikret Orman’ın ev sahipliğinde Beşiktaş Finansal Faaliyetleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berk Hacıgüzeller ve Şirketler Grubu Genel Koordinatörümüz Uğur Gökhan Sarı, Beşiktaş’ın mali performansı ve kurumsal yeniden yapılanma çalışmaları hakkında bilgi vermek için BJK Plaza’da basınla buluştu.

Hacıgüzeller ve Sarı’nın Beşiktaş Futbol AŞ’nin bilanço verileri ve mali performansına ilişkin bir sunum yaptığı toplantıda konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Göreve geldiğimizde devraldığımız borç yükü ve son derece kötü durumdaki mali yapıyı düzeltmek için tabiri caiz ise yönetim kurulu olarak var gücümüz ile çalışıyoruz. Bilanço verilerinin pozitif çıkması, operasyonel karlılığın yüzde %106 oranında artması, verimlilik ve planlı büyümeye odaklı yeniden yapılanma çalışmalarımızın doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Bu başarının temelinde Beşiktaş’ı dünya ölçeğinde bir marka yapmak için başlattığımız ve taviz vermeden yürüttüğümüz karlılık odaklı politikalar yatmaktadır” dedi.

Beşiktaşımız’ın mali performansı hakkında rakamlar da paylaşan Başkanımız Fikret Orman, “Gelirlerimizde önemli artış var. Yayın gelirlerimiz 15 milyon TL’ye, lisanslı ürün satış gelirlerimiz 9,2 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakamlar geçen yılın aynı döneminde 4 milyon TL ve 3,3 milyon TL’ydi.

“Beşiktaş tarihinin en parasız yönetimi olarak eleştirilen bizler sadece 7 ay içinde kulübe 20.5 milyon lira borç verdik. Diğer yönetim dönemlerinde bu rakam 300 – 500 bin dolar seviyesindeydi. Göreve geldiğimizde 142 sayıdaki davalardan 59’u sonlandırıldı ve bunlar için yaklaşık 3 milyon TL ödeme yapıldı. 21 adedi için de 1.5 mliyon TL’lik ödeme planı ile protokole bağlandı. Futbol takımındaki mali disiplin sayesinde sadece fubolcu ücretlerinde 6 milyon Euro tasarruf sağlandı. Artık profesyonel futbol takımında BJK’den yetişme 9 futbolcu var” dedi.