HABERLER

11.06.2012

BASKETBOL

Şampiyon Beşiktaş Milangaz

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Anadolu Efes'i 80-76 mağlup etti ve 2011-2012 Sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonu olarak, bu sezon 3. kupasını kaldırdı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; David Hawkins, Carlos Arroyo, Ersin Dağlı, Mehmet Yağmur, Mensah Bonsu beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayısını Mehmet Yağmur’un üç sayılık basketiyle buldu. İlk periyotun yarısını 5-6 geride geçen ekibimiz, bir dakika sonra David Hawkins’in üç sayılık basketiyle skora denge getirdi ( 8-8 ). Pota altında Mensah Bonsu ve Carlos Arroyo ikilisi ile hücumdaki etkinliğini sürdüren takımımız, alan savunması uygulayarak rakibini dış atışlara zorladı. Periyotun son dakikasında Mehmet Yağmur ve Carlos Arroyo’nun dış atışlarıyla skor üstünlüğünü eline geçiren siyah-beyazlılarımız, ikinci periyota 20-18 önde girdi. İkinci periyotun ilk sayısı Mensah Bonsu’dan geldi. Rakibinin dış atışlardan bulduğu sayılara karşılık vermekte gecikmeyen ekibimiz, ilk yarının son beş dakikasına 30-29 önde girdi. Son dakikasına 37-37 eşitlikle girilen maçta son hücum şansında, Ersin Dağlı’yla sayıyı bulan takımımız soyunma odasına 40-39 önde gitti.
 
İkinci yarı iki ekip de karşılıklı basketlerle başladı. David Hawkins ve Carlos Arroyo ile sayılar bulmayı sürdüren siyah-beyazlılarımız, periyotun son beş dakikalık bölümüne 51-51 eşitlikle girdi. İlk yarıya oranla ribaunları almakta zorlanan ekibimiz, basit hatalardan rakibine kolay sayılar verince periyotun son üç dakikasına 55-57 geride girdi. Kalan sürede pota altında Zoran Erceg’le arka arkaya sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, son hücum şansında Mehmet Yağmur’la sayıyı bulamadı ve final periyotuna 61-61 eşitlikle girildi.
 
Takımımız, final periyotuna Zoran Erceg’in 3 sayılık basketiyle başladı. Rakibini periyotun ilk dakikalarında pota altında durdurmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, hücumda da birçok ataktan eli boş dönünce maçın bitimine yedi dakika kala 66-67 geriye düştü. Sert savunma yapan rakibi karşısında Carlos Arroyo ve Zoran Erceg’le kullandığı faul atışları sonrası oyunun bitimine 3 dakika kala 71-69 öne geçen takımımız, tempoyu yükseltti ve Serhat Çetin’in üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ersin Dağlı’nın basketi sonrası, son bir dakikaya girilirken skoru 76-72’ye getiren siyah-beyazlılarımız, etkili savunma yaparak rakibine sayı şansı tanımadı ve son 17 saniyeye 76-73 üstün girdi.
Son saniyeleri büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Beşiktaş Milangaz Takımımız, rakibine öne geçme izni vermedi ve maçı 80-76 kazanarak Beko Basketbol Ligi 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
 
3 KUPALI ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ MİLANGAZ
Siyah-Beyazlılarımız, Türkiye Kupası ile başladığı EuroChallenge Kupası ile sürdürdüğü 2011-2012 sezonundaki şampiyonluk serisini, Beko Basketbol Ligi Şampiyonu da olarak 3 kupa ile kapatmanın gururunu yaşıyor.