HABERLER

15.04.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz: 81 Tofaş:78

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Tofaş’ı 81-78 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız, Arroyo, Serhat, Ersin, Zoran, Kemp beşi ile başladı.

 
Karşılaşmaya Serhat Çetin ard arda bulduğu üç sayılık basketler ile başlayan ekibimiz, ilk dakikalarda rakibine üstünlük kurmayı başardı. Dış atışlarda üstün oynayan siyah-beyazlılarımız, Zoran Erceg ve Ersin Dağlı ile de pota altını zorladı. Ekibimiz çeyreğin son hücumlarında dış atışlardan istediği sayıları çıkaramasa da bu bölümü 19-16 önde tamamladı.

 
2. çeyreğe ekibimiz, Zoran Erceg’in pota altından zor pozisyonda bulduğu basket ile başladı. Rakibinin hücumlarında etkili savunma yapan ekibimiz, aynı etkinliği hücumda gösteremeyince skor farkını istediği gibi açamadı. Ekibimiz ilk yarının son 4 dakikasına 28-22 önde girdi. Bu dakikalarda Kaptanımız Hawkins’in etkili oyunu, salonda bulunan taraftarlarımızı da hareketlendirdi. İlk yarının son dakikasında, siyah-beyazlılarımızın etkili oyunu ve Tofaş’ın aldığı teknik fauller sonucunda fark açıldı ve ekibimiz soyunma odasına 37-30 önde girdi.

 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz, Serhat Çetin, Ersin Dağlı, Zoran Erceg, Arroyo ve Hawkins beşi ile çıktı.

 
2. yarısının ilk 3 dakikası skor üretemeyen Beşiktaşımız, bu bölümdeki ilk sayılarını Zoran Erceg’in 3 sayılık basket ile kazandı. Bir ara fark 1 sayıya kadar düşse de ekibimiz, skor üstünlüğünü rakibine kaptırmadı. İlk 5 dakikadan sonra toparlanan siyah-beyazlılarımız, Zoran Erceg ve Hawkins ile bulduğu basketler ile tekrar farkı açmayı başardı. Son bölümde Tofaş tekrar farkı kapatmayı başardı. Çeyreğin bitimine 30 saniye kala Arroyo’nun 3 sayılık basketi ile ekibimiz, skoru 54-49’a getirdi ve bu bölümü 55-51 üstünlükle tamamladı.

 
Karşılaşmanın 4. çeyreğine siyah-beyazlılarımız, Ersin Dağlı’nın 2 sayılık basketi ile başladı. Çeyreğin ilk dakikalarında hücumda istediği gibi organize olamayan ve savunmada hatalar yapan ekibimiz, üstünlüğünü kaybetti ve bitime 6.40 dakika kala 59-57 geriye düştü. Çeyreğin son 5 dakikasına girilirken Arroyo ve Ersin’in etkili oyunu ile toparlanan siyah-beyazlılarımız, bitime 3.52 dakika kala Ersin’in pota altından bulduğu 2 sayılık basket ile tekrar öne geçti (64-63). Çok çekişmeli geçen çeyreğin son 12.6 saniyesine 68-68 eşitlikle girildi. İki ekipte yaptıkları hücumlardan 2 sayılık basketlerle döndüler ve son 4.8 saniye kala skor 70-70’e geldi. Siyah-beyazlılarımız, son hücumdan boş dönünce karşılaşmanın normal süresi 70-70 sonuçlandı.

 
İlk uzatma devresinin ilk hücumunda faul yapan Carlos Arroyo, 5 faul ile oyun dışı kaldı. Uzatma bölümünde siyah-beyazlılarımız, ilk sayılarını Zoran Erceg’in faul atışlarından bulduğu basketler ile kazandı. Karşılıklı pas hatalarının yapıldığı uzatma devresinin son 1 dakikasına ekibimiz, 76-75 önde girdi. Üstünlüğünü devam ettiren takımımız, karşılaşmadan 81-78 galip ayrıldı. Karşılaşmada takımımızdan en skorer oyuncu bulduğu 23 sayı ile yıldızlaşan Zoran Erceg olurken, Hawkins ve Ersin 17’şer sayı ile oynadılar.