HABERLER

18.03.2012

BASKETBOL

İstanbul Üniversitesi:59 Beşiktaş:74

Kadın Basketbol Takımımız, İstanbul Üniversitesi'ni deplasmanda 74-59'luk skorla mağlup etti.

TKBL'nin son hafta maçında Avcılar Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız Yasemin Horasan, Courtney, Tuğba Taşçı, Hoffman ve Candice ilk beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk sayısı takımımız adına Candice'den geldi. 1. çeyrek boyunca İstanbul Üniversitesi dış atışlarla etkili oldu . Kadın Basketbol Takımımız ise Yasemin ve Hoffman ile rakip pota altında etkili olmaya çalıştı. Ancak ilk periyot 20-14 İstanbul Üniversitesi'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Siyah-beyazlılarımız ikini çeyreğe Courtney ile bulduğu basket ile başladı. Büyük çekişmeyle geçen bu periyotta rakibimiz İstanbul Üniversitesi, ilk çeyrekte olduğu gibi dış atışlarla etkili olmaya çalıştı. Kadın Basketbol Takımımız da Yasemin ve Esra Şencebe ile rakip pota altında sayı bulmaya çalıştı. Mücadelenin ilk yarısını rakibimiz 40-35 galip tamamladı.
Takımımız ikinci yarıya Courtney, Candice, Hoffman, Esra ve Yasemin beşiyle başladı.

Beşiktaşımız, üçüncü çeyreğe Esra'nın iki sayılık basketi ile başladı. courtney ve Candice ile rakip pota altında sayı üreten siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 43-45 önde girdi. Bu çeyrekte etkili bir savunma ortaya koyan ekibimiz, üçüncü çeyreği 49-56 önde bitirdi.

Son çeyreğin ilk dakikalarında her iki takım da sayı üretemedi. Takımımızın ilk sayısı Courtney'den geldi. Maçın bitimine 6 dakika kala siyah-beyazlılarımız, Hoffman'ın 2 sayılık basketi ile skoru 53-60 yaptı. Son çeyrekte iyi bir oyun ortaya koyan Beşiktaşımız, bitime 1 dakika kala Candice ile bulduğu 3 sayılık basketle 59-68 yaptı. Siyah-beyazlılarımız, salondan 59-76'lık skorla galip ayrıldı.