HABERLER

16.03.2012

FUTBOL

Carlos Carvalhal’in Açıklamaları

Carlos Carvalhal, Atletico Madrid karşılaşmasının ardından şunları söyledi:

“Oyuncularım ilk dakikadan son dakikaya kadar mücadele ettiler. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum çünkü maç boyunca çok ciddi bir destek verdiler. Maça iyi bir şekilde, ciddi bir baskı uygulayarak başladık. Bu şekilde başlarsak ilk 20 dakikalık süre içinde gol bulacağımızı düşünüyorduk, buna da yakın oynadık. Herkes maça çok iyi konsantre oldu. Rakibimiz çok iyi bir ekip. Hücumda ve savunmada etkili oynuyorlar ve onlar da kendilerince, bulduğumuz pozisyonları engellemeye çalıştılar. Son saniyeye kadar mücadele ettik. Tüm süre boyunca devam bir şey yapmaya çalışan bir takım vardı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde iyi bir yol izledik. Çok ciddi takımları kupanın dışında bıraktık. Bu organizasyondan çok ciddi ve iyi bir takıma elenerek ayrılıyoruz. Üzerimize düşeni Türk futbolu adına iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Şu anki durumumuz Beşiktaş’ın Avrupa’da yaşadığı en iyi ikinci seviye.
 
Artık bu maçı unutup lige odaklanmamız lazım. Pazartesi günü çok önemli bir maçımız var ve şimdi bunu düşünmeliyiz. Sabırsızlıkla play-offları bekliyoruz.
 
Olmayan futbolculardan ötürü hiçbir zaman mazeret belirtmedim. Bugün sahada olanlar cesurca, formalarına ve armalarına yakışan şekilde mücadele verdiler. Maçın başında gol bulmamız gerekiyordu. Bu golü atamazsak her dakikanın rakibimizin aleyhine geçeceğini biliyorduk. Böyle de oldu ve istemeyerek kupadan elendik.”