HABERLER

08.03.2012

FUTBOL

Atletico Madrid:3 Beşiktaş:1

Futbol Takımımız, UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Atletico Madrid’e İspanya’da 3-1 yenildi.

Karşılaşmaya Madrid temsilcisi etkili başladı. Hızlı hücumlarla sağ taraftan bindirmeler yapan Atletico Madrid, 3. dakikada Falcao’yla mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Kurdukları baskıyla topun daha çok sahibi olmaya çalışan rakibimiz, 18. dakikada bir kez daha gole yaklaştı ancak Salvio boş kale yerine autu tercih etti. Siyah-beyazlılarımızın baskıyı atlatmakta güçlük çektiği dakikalarda gol arayan rakibimiz, 24. dakikada Salvio ile 1-0 öne geçti. Golün şokunu yaşayan ve maç boyunca savunmanın arkasına sarkan Atletico Madrid ataklarını engelleyemeyen ekibimiz, 3 dakika sonra bir kez daha Salvio’yu kaçırdı ve kalesinde 2. golü gördü (2-0). Oyun kurmamıza izin vermeyen ve hızlı hücumlarını engelleyemediğimiz Atletico Madrid, orta sahada kaptırdığımız bir topla 3. golü buldu. Topu kaptıktan sonra tek başına hücuma çıkan Adrian, ceza sahasına çok rahat girdi ve Cenk’i mağlup etmeyi başardı (3-0).
 
İkinci yarıya Quaresma-İsmail değişikliğiyle başlayan siyah-beyazlılarımız, 54. dakikada aradığı golü Simao ile buldu ve skoru 3-1 yaptı. İlk yarıya oranla ileri daha rahat çıkan ekibimiz, savunmada da daha derli toplu oynamaya başlayınca rakibine pozisyon vermedi. İlerleyen dakikalarda Holosko ve Edu’yu oyuna süren siyah-beyazlılarımız, önemli fırsatlar yakalasa da gole çeviremedi ve karşılaşma İspanyol temsilcisinin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Vicente Calderon
 
Hakemler: Jonas Eriksson, Fredrik Nilsson, Mathias Klasenius, Daniel Stalhammar (4. Hakem)
 
Atletico Madrid: Courtois, Godin, Filipe Luis, Perea, Mario Suarez, Gabi, Koke (Dk. 85 Niguez), Adrian Lopez (Dk. Dk. 62 Pizzi), Salvio (Dk. 82 Alvaro Dominguez), Falcao, Juanfran
 
Yedekler: Sergio Asenjo, Alvaro Dominguez, Miranda, Pizzi, Niguez, Oueslati, Pedro Martin
 
Teknik Direktör: Diego Simeone
 
Beşiktaş: Cenk, Fernandes, İbrahim Toraman, Sivok, Quaresma (Dk. 46 İsmail), Veli, M. Pektemek (Dk. 74 Holosko), Necip (Dk. 80 Edu), Simao, Ernst, Egemen
 
Yedekler: Rüştü, İsmail, Ekrem Dağ, Holosko, Alves, Sidnei, Edu
 
Teknik Direktör: Carlos Carvalhal
 
Goller: Salvio (Dk. 24-Dk. 27), Adrian (Dk. 37), Simao (Dk. 54)

Sarı Kartlar:
Ernst (Dk. 74), İsmail Köybaşı (Dk.78)



1. DEVRE
 
3. dakikada Adrian sağdan içeri topu girip topu penaltı noktasına doğru çevirdi, Falcao bekletmeden vurdu ancak az farkla dışarı çıktı.
 
11. dakikada Fernandes ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci gole izin vermedi.
 
18. dakikada gelişen kontra atakta Atletico Madrid, savunmamızı eksik yakaladı. Sağdan gelen ortaya arka direkte Salvio vuramayarak net bir fırsatı kaçırdı.
 
22. dakikada defansın arkasına sarkan Falcao, kaleciyle karşı karşıya sert vurdu ancak Cenk ayaklarıyla kurtararak golü önledi.
 
24. dakikada ev sahibi ekip Salvio ile golü buldu. Sağ tarafta uzun topla buluşan Salvio, Veli’den sıyrılarak ceza sahasına girdi, çaprazdan vurdu ve top filelerimize gitti (1-0).
 
27. dakikada defansın arkasına sarkan Salvio, kaleciyle karşı karşıya kaldı, aşırtma bir vuruşla skoru 2-0 yapan golü attı.
 
37. dakikada orta sahada kaptığı topla hızla ileri çıkan Adrian, ceza sahası önünde savunmamızı çalımlayarak sert vurdu ve skoru 3-0 yaptı.
 
2. DEVRE
 
54. dakikada kullanılan köşe vuruşunda top, Egemen’in önünde kaldı. Başarılı oyuncunun vuruşu savunmadan sekti. Simao önüne gelen topu bekletmeden kaleye gönderdi ve mükemmel bir golle durumu 3-1 yaptı.
 
60. dakikada Simao sağdan ortaladı, Mustafa Pektemek’ten önce kaleci topa müdahale etti, seken top, tekrar oyuncumuza çarptı ancak pozisyon autla sonuçlandı.
 
76. dakikada Koke ceza sahasında topla buluştu. Genç oyuncu düzeltip vurdu ama İbrahim Toraman’a çarpan top kornere çıktı.
 
79. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Holosko hızla içeri girdi ancak açısını kaybedince pozisyon istediğimiz şekilde sonuçlanmadı.
 
87. dakikada İsmail’in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Holosko, yakın köşeye vurdu ancak kaleci, topu kornere gönderdi.