HABERLER

Beşiktaş:91 KDÇ.Karabükspor:59

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, ligin 13.hafta maçında karşılaştığı KDÇ.Karabükspor’u 91-59 yendi.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Cem Gezinci, Deniz Acar, Bülent Yılmaz, Kaan Dalay ve Ali Alu beşi ile başladı.
Maça etkili başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk 3 dakika rakibinin sayı üretmesine izin vermedi. Periyotun bitimine az bir süre kala toparlanan konuk ekip farkı eritmeye çalışsa da ilk periyot ekibimizin 22-14 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotta rakibinin sadece 9 sayı üretmesine izin veren siyah-beyazlılarımız, Kaan Dalay ve Cem Gezinci ile arka arka sayılar üretti ve soyunma odasına 50-23 galip gitti.
Üçüncü periyotta skorun verdiği avantajla tempoyu düşüren ekibimiz 18 sayı üretebildi ve final periyotuna 68-42 önde girdi. Final periyotunda konuk ekibin farkı azaltma çabalarına Aytaç Ercan ve Deniz Acar’ın savunmadaki başarılı performanslarıyla izin vermeyen siyah-beyazlılarımız, Kaan Dalay ve Cem Gezinci ile hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve salondan 91-59 galip ayrıldı.
Beşiktaşımız, KDÇ.Karabükspor galibiyetinin ardından 13.hafta sonunda puanını 22’ye çıkardı. Maçın en skorer oyuncusu 30 sayıyla Kaan Dalay olurken onu 17 sayı ile Cem Gezinci takip etti. Ayrıca Kaan Dalay ile yer değiştiren altyapıdan yetişen genç oyuncumuz Zafer Gültekin, ilk kez A takımda süre almış oldu.