HABERLER

19.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:80 Tarsus Bld:74

Kadın Basketbol Takımımız, Tarsus Belediyesi’ni 80-74 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Yasemin, Tuğba, Wiggins, Hoffman, Courtney beşi ile başladı.

Karşılaşmaya Tuğba’nın turnikeden bulduğu basket ile başlayan ekibimiz, ilk dakikalardan itibaren Yasemin ve Hoffman ile pota altında etkili oldu. Courtney’in oyunu iyi yönlendirmesi ile etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, dış atışlarda rakini durdurmayınca öne geçtiği dakikalarda skor farkını açamadı. Çeyreğin son hücumlarından boş dönen ekibimiz, bu bölümü 24-20 geride tamamladı.

2. çeyreğe tutuk başlayan ekibimiz, hücumlarda etkisiz olunca rakibini yakalama fırsatlarını değerlendiremedi. Yasemin ve Hoffman ile pota altında etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, skor farkının açılmasına izin vermedi. Savunma düzenini kuramayan ekibimiz, rakibinin hücumlarını durdurmakta zorluk çekti. Dış atışlarda düşük isabetle oynayan siyah-beyazlılarımız devreye 42-37 geride girdi.

Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz, Wiggins, Yasemin, Courtney, Esra, Hoffman beşi ile çıktı.

3. çeyrekte ilk basketi Yasemin ile bulan ekibimiz, ilk yarıya oranla çok etkili bir oyun ortaya koydu. Rakibinin hücumlarında etkili savunma yapan ve hücumlardan sayı üreten siyah-beyazlılarımız, skor farkını eritmesini bildi. Çeyreğin bitimine 4.45 dakika kala Hoffman’ın 2 sayılık basketi ile ekibimiz, skor farkını 1 sayıya indirdi (53-52). Etkili hücumlarına devam eden ve pota altında Hoffman ile üstünlük sağlayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin bitimine 2.15 dakika kala Jokic’in 2 sayılık basketi ile skoru 60-56 yaptı. Çeyrek sonuna kadar güzel oyununu devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 63-58 önde tamamladı.

Karşılaşmanın son bölümüne Hoffman’ın 2 sayılık basketi ile başlayan siyah-beyazlılarımız, 3. çeyrekte ki etkili oyununu bu çeyrek de devam ettirdi. Dış atışlarda isabet sağlayan ekibimiz, skor farkını açmaya devam etti. Son 5 dakikaya ekibimiz 11 sayılık avantaj ile girdi (75-64).  Hoffman bitime 2.55 dakika kala bulduğu 3 sayılık basket ile skoru 78-70’e getirdi. Karşılaşmanın son saniyelerine üstün giren siyah-beyazlılarımız karşılaşmadan 80-74 galip ayrıldı. Karşılaşmada ekibimizin en skorer oyuncusu, 27 sayı ile Hoffman olurken, Wiggins 12 sayı, Esra 9 sayı ile oynadı.