HABERLER

09.02.2012

FUTBOL

Sivasspor:1 Beşiktaş:1

Futbol Takımımız, Sivasspor’la deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Sivas’ta soğuk bir akşamda oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki ekip de orta sahayı aşmakta güçlük çekti. Eneramo’nun hızlı oyunuyla etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip, topu kendi alanından uzak tutmaya çalışsa da karşılaşmanın en tehlikeli atakları siyah-beyazlılarımızdan geldi. Fernandes’le 21. dakikada gole çok yaklaşan ekibimiz, araya atılan toplarla tehlikeli olmaya çalışan Sivasspor’u kritik savunma hamleleriyle kalesinden uzak tuttu. Orta sahadan derinlemesine gönderilen toplarla Sivasspor savunmasına zor anlar yaşatan takımımız, aradığı golü 43. dakikada Sivok’la buldu ve devre bu şekilde sona erdi.

İkinci yarıya Cerny-Suarez değişikliğiyle başlayan Sivasspor, 60. dakikada Mehmet Nas’ı da oyuna dahil ederek hücum gücünü yükseltti. İlk 45 dakikaya nazaran ofansif anlamda daha etkili bir görüntü sergileyen kırmızı-beyazlı ekip, zaman zaman tehlikeli pozisyonlar üretse de 85. dakikaya kadar Cenk’i geçemedi. Bitime 5 dakika kala sahneye çıkan Erman, uzaktan çektiği sert şutla fileleri buldu ve oyuna denge geldi (1-1). Golün ardından Necip-Mehmet Akyüz değişikliği yapan takımımız, kalan dakikalarda tekrar öne geçebilmek için her türlü riski alsa da karşılaşmada başka gol olmayınca Sivas’ta puanlar paylaşıldı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Mustafa Sönmez, Süleyman Abay (4. Hakem)

Sivasspor: Nihat, Uğur, Rajnoch, Navratil, Ziya, Milan Cerny (Dk. 46), Kadir Bekmezci, Kıvanç (Dk. 60 Mehmet Nas), Erman, Kamil Grosicki (Dk. 82 Cihan), Eneramo

Yedekler: Atilla, Mehmet Nas, Cihan, Faty, Murat, Kağan Timurcin, Ricardo Pedriel Suarez (Dk. 46)

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Beşiktaş: Cenk, Fernandes, İbrahim Toraman, Sivok, Veli (Dk. 84 Ersan), M. Pektemek, Necip (Dk. 88 Mehmet Akyüz), Holosko (Dk. 73 Ekrem Dağ), Ernst, Egemen, Tanju

Yedekler: Umut, Ekrem Dağ, Mehmet Akyüz, Simao, Ersan, Sidnei, Edu

Teknik Direktör: Carlos Carvalhal

Goller: Sivok (Dk. 43), Erman (Dk. 85)

Sarı Kartlar: İbrahim Toraman (Dk. 23), Navratil (Dk. 29), M. Pektemek (Dk. 35), Kadir Bekmezci (Dk. 43), Tanju (Dk. 66)


1. DEVRE

11. dakikada Necip’in sağdan ortaladığı topu Mustafa Pektemek göğsüyle Holosko’nun önüne bıraktı, Slovak oyuncunun şutu üstten dışarı gitti.

21. dakikada Mustafa Pektemek’in getirdiği topla sol çaprazda buluşan Veli’nin vuruşu kaleciden döndü. Arka direkteki Fernandes’in boş kaleye gönderdiği topu savunma son anda kornere gönderdi.

22. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Sivok kafayla vurdu ancak kaleciyi geçen top bir kez daha çizgi üzerinde savunmaya takıldı.

34. dakikada orta sahadan gelen uzun pası iyi takip eden Fernandes, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Portekizli oyuncumuzun sert şutunu kaleci Nihat kornere gönderdi.

36. dakikada Grosicki’nin şutu Cenk’te kaldı.

43. dakikada kullanılan serbest vuruşta Fernandes’in gönderdiği topa Sivok ceza sahasında kafayla vurdu ve siyah-beyazlılarımız 1-0 öne geçti.

2. DEVRE

51. dakikada Erman’ın ortasına Enemaro kafayla vurdu, Cenk topun sahibi oldu.

61. dakikada Veli’nin ara pasına Fernandes hareketlendi ancak kaleci Nihat kalesini terk ederek tehlikeyi önledi.

65. dakikada Grosicki’nin uzaktan çektiği şut Cenk kurtardı. Dönen topa Rajnoch kafayla vurdu ancak üstten dışarı gönderdi.

70. dakikada Eneramo’nun şutu, Cenk’te kaldı.

76. dakikada soldan gelen ortaya Pedriel kafayla vurdu, yükselen top üst direğe çarpıp tekrar oyun alanına dönse de savunma tehlikeyi önledi.

85. dakikada Erman uzaktan sert bir şutla Cenk'i avladı ve skor 1-1 oldu.