HABERLER

11.01.2012

FUTBOL

Beşiktaş:2 Gaziantep Bş. Bld.:1

Futbol Takımımız, Gaziantep Büyükşehir Belediye’yi 2-1 yenerek tur atladı.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Keşansporlu futbolcuların anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan karşılaşmada ilk atağı gerçekleştiren siyah-beyazlılarımız orta sahaya 1-0 önde döndü. Holosko’nun sağdan taşıdığı topa son dokunan Veli Kavlak, kafayla attığı golle takımımızı öne geçiren isim oldu. Golün ardından temposunu yitiren ekibimiz, rakip takımın topla daha fazla oynamasına izin verdi. 20. dakikada Kenan’ın sert şutuyla tehlikeli olan Güneydoğu temsilcisi, Volkan’la da net bir fırsattan yararlanamadı. İlk yarıda oyunu kendi yarı alanında kabullenen siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.
 
İkinci yarıya beraberlik umuduyla baskılı başlayan rakibimiz karşısında 57. dakikada Veli-Fernandes değişikliğiyle orta sahanın direncini arttıran takımımız, 63. dakikada kalesinde çok tehlikeli bir pozisyon gördü ancak Rüştü’nün suratına çarpan top dışarı gitti. Dakikalar ilerledikçe daha çok futbolcuyla hücuma çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye, 73. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Ceza yayı önünde kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fernandes’in muhteşem frikiği siyah-beyazlılarımızı 2 farklı öne geçirdi. Golden sonra orta alan mücadelesine dönen karşılaşmada 84. dakikada Kenan sahneye çıktı ve durumu 2-1 yaptı. Golden sonraki dakikalarda beraberlik için yüklenen rakibimiz, istediği golü bulamadı ve mücadele 2-1 üstünlüğümüzle sona erdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Fiyapı İnönü Stadı
 
Hakemler: Özgüç Türkalp, Ayhan Akgöz, Serkan Olguncan, Yaşar Kemal Uğurlu (4. Hakem)
 
Beşiktaş: Rüştü, İsmail, İbrahim Toraman, Veli (Dk. 57 Fernandes), M. Pektemek (Dk. 73 Almeida), Ekrem, Necip (Dk. 77 Julio Alves), Simao, Holosko, Sidnei, Egemen
 
Yedekler: Umut Kaya, Fernandes, Almeida, Mehmet Akyüz, Burak, Julio Alves, Tanju
 
Antrenör: Carlos Carvalhal
 
Gaziantep Bş. Bld.: Onur, Ferit, Cihan, Kenan, Ramazan (Dk. 78 Ahmet Buğra), Ahmet, Eren (Dk.70 Mithat), Serdar, Samet, Onur, Volkan (Dk. 84 Ümit Can)
 
Yedekler: Kazım, Ahmet Buğra, Mithat, Vahap, Ümit Can, İlhan
 
Teknik Direktör: Bünyamin Süral
 
Goller: Veli (Dk. 2), Fernandes (Dk. 73), Kenan (Dk. 84)
 
Sarı Kartlar: Ramazan (Dk. 41)

Kırmızı Kartlar:
 
1. DEVRE
 
2. dakikada gelişen atakta Holosko sağdan çizgiye kadar inerek penaltı noktası üzerindeki Necip’e çıkarttı. İstediği gibi vuramayan genç oyuncudan seken topa Simao vurdu, kaleci kurtardı. Topa son dokunan Veli, kafa vuruşuyla takımımızı 1-0 öne geçirdi.
 
20. dakikada gelişen atakta uzaktan gelen sert şutu Rüştü müthiş bir refleksle kurtardı.
 
31. dakikada Simao’nun serbest vuruşu üstten dışarı çıktı.
 
37. dakikada Kenan’ın ara pasıyla ceza sahasında buluşan Volkan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalesini zamanında terk eden Rüştü, mutlak bir golü önledi.
 
2. DEVRE
 
55. dakikada çaprazdan ceza sahasına giren Holosko’nun şutunu kaleci kornere gönderdi.
 
63. dakikada gelişen bir atakta Serdar kaleciyle karşı karşıya kaldı. Serdar’ın vuruşunda Rüştü’ye çarpan top dışarı çıktı.
 
73. dakikada kullanılan serbest vuruşta topun gerisine geçen Fernandes, çok güzel vurdu ve siyah-beyazlılarımız skoru 2-0 yaptı.
 
82. dakikada Simao soldan getirdiği topu Almeida’ya bıraktı. Çaprazda topla buluşan Almeida dar açısına rağmen sert vurdu ancak kaleci gole izin vermedi.
 
84. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Kenan sert vurdu, direğe çarpan top filelere gitti ve durum 2-1 oldu.