HABERLER

11.01.2012

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:4 Fenerbahçe:0 (U-18)

U-18 Akademi Takımımız, Coca Cola Akademi Ligi 16. hafta maçında karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-0 yendi.

Çilekli Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Eyüp Can Durmuşoğlu, Uğur Bülbül, Ufuk Er, Onur Ersoy, Recep Akkemik, Mertcan Aktaş, Metin Sevinç, Koray Yıldız, Emirhan Atilla, Erim Yüksel ve Veli Çetin ilk onbiri ile başladı.
Yoğun yağış altında oynanan maçta siyah-beyazlılarımız, ilk atağında fileleri havalandırdı. Sol kanattan geliştirdiğimiz atakta Mertcan Aktaş’ın pasına hareketlenen Metin Sevinç, bekletmeden sert ve düzgün bir vuruşla skoru lehimize çeviren golü attı(1-0). Etkili oyununu golden sonra da sürdüren ekibimizin, ikinci golünü ilk golümüzün de pasını veren Mertcan Aktaş attı. Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda arka direkte topa dokunan Mertcan, farkı ikiye çıkaran golü attı(2-0). Farkı yakaladıktan sonra rahat bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, ataklarına devam etti. U-18 Akademi Takımımız’ın üçüncü golü ilk golümüzün de sahibi olan Metin Sevinç’ten geldi. Emirhan Atilla’nın pasında topla buluşan Metin ceza sahası dışından yaptığı vuruşla skoru 3-0 yaptı. İlk yarının skorunu belirleyen gol Recep Akkemik’ten geldi. Sol kanattan yapılan ortada rakip kaleciden önce topa kayarak dokunan Recep topu ağlara gönderdi ve ilk yarı 4-0 tamamlandı.
İkinci yarı gol için yüklenen rakibimiz ceza sahasında yapılan faul sonrası penaltı kazandı ama kalecimiz Eyüp Can Durmuşoğlu, penaltının atıldığı köşeyi doğru tahmin ederek topun ağlara gitmesini önledi. Tempoyu düşüren siyah-beyazlılarımız, katı savunma anlayışıyla Fenerbahçe’nin ataklarını olgunlaşmadan önleyerek farkın azalmasına izin vermedi.
U-18 Akademi Takımımız, 4-0’lık Fenerbahçe galibiyeti ardından puanını 37’ye çıkararak zirvedeki yerini korurken en yakın rakibiyle de puan farkını 5’e yükseltti.