HABERLER

10.01.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:78 BK Pardubice:70

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, BK Pardubice'yi 78-70 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Arroyo, Hawkins, Zoran Erceg, Serhat ve Mensah-Bonsu beşi ile başladı.

Karşılaşmaya Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren oyuna üstünlüğünü koydu. Pota altında sayılar üretmeye çalışan ekibimizi faullerle durdurmaya çalışan BK Pardubice karşısında peş peşe sayılar bulan takımımız, son dakikalarda zorlansa da ilk periyotu 21-16 önde bitirdi.

Ersin’in pota altındaki etkili performansıyla rakibine üstünlük kuran siyah-beyazlılarımız, dirençli savunmasıyla farkın kapanmasını engelledi. Benchten gelen isimlerin de skora katkı sağlamasıyla arayı açan takımımız bir ara farkı 10 sayıya kadar yükseltti (42-32). Ersin Dağlı’nın savunmada da rakibine zor anlar yaşatmasıyla üstünlüğünü koruyan ekibimiz, soyunma odasına 44-37 galip gitti.
İkinci yarıya Zoran Erceg, Mensah-Bonsu, Hawkins, Serhat ve Arroyo beşi ile başlayan ekibimiz, ilk dakikalarda skor üretmekte güçlük çekti ve farkın kapanmasını engelleyemedi. Hücumlarda etkisiz kalan siyah-beyazlılarımız karşısında 26. dakikada skoru eşitleyen (48-48) rakibimiz, öne geçmek için elinden geleni yaptı. Son dakikalara doğru toparlanan takımımız, mücadelenin bu bölümünü 59-53 önde bitirdi.
 
Zoran Erceg’in basketiyle final periyotuna başlayan ekibimiz, peş peşe bulduğu basketlerle farkı yeniden açtı. Pota altından rahat sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, rakibinin hücumlarını boşa çıkarttı ve karşılaşmayı 78-70 kazanarak grubun ilk maçına galibiyetle başladı.
 
Ersin Dağlı 22 sayıyla en skorer isim olurken; Arroyo 17 sayı, Zoran Erceg ve Hawkins 13’er sayıyla oynadı.