HABERLER

07.01.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:85 Trabzonspor:57

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımımız, Trabzonspor'u 85-57 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Zoran Erceg, Hawkins, Mensah-Bonsu, Can, Serhat ilk beşi ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk bölümüne hızlı başlayan ekibimiz, ilk dakikalardan itibaren skor ve oyun üstünlüğünü eline aldı. Çeyrekteki ilk basketini Mensah-Bonsu ile kazanan siyah-beyazlılarımız, Hawkins ve Mensah-Bonsu ile skor üretmeye devam etti. Sıkı savunma yaparak rakibinin kolay sayı bulmasını engelleyen ekibimiz, bir ara skoru 10-4’e getirdi. Çeyrek sonuna kadar güzel oyununu devam ettiren siyah-beyazlılarımız, ilk bölümü 18-12 önde bitirdi.

2. çeyreğede hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk basketini Hawkins ile bulurken, Hawkins’in savunma ve hücumda etkili oynamasıyla oyunda üstünlüğünü korumaya devam etti. İlk yarının bitimine 4.12 saniye kala ekibimiz, Zoran Erceg’in basketi ile farkı 10 sayıya çıkardı(32-22). Çeyrek sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren siyah-beyazlılarımız ilk yarıyı 36-27 önde bitirdi. Mensah-Bonsu ilk yarıda bulduğu 10 sayı ile yıldızlaştı.
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın 2. yarısına Can, Serhat, Zoran Erceg, Mensah-Bonsu, Hawkins beşi ile çıktı.

Bu devrenin ilk basketini Can’ın 3 sayılık atışı ile kazanan siyah-beyazlılarımız, Mensah-Bonsu ile de pota altında etkili olmaya devam etti. Karşılaşmanın 24. dakikasında ekibimiz, Zoran Erceg’in pota altından bulduğu basket ile farkı 10 sayıya çıkardı(45-35). Zoran Erceg’in skor üretmeye başlaması ile farkı açmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son saniyesinde Arroyo’nun 2 sayılık basketi ile bu bölümü 55-43 önde bitirdi.

Ekibimiz son bölümü Serhat Çetin’in basketi ile başladı. Arroyo önderliğinde etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, bitime 4.27 dakika kala Arroyo’nun 3 sayılık basketi ile aradaki farkı 20 sayıya çıkardı(71-51). Karşılaşmanın son dakikalarında oyuna giren Kartal Özmızrak, bitime 2 dakika kala bulduğu basket ile ekibimize 75. sayısını kazandırdı(75-53). Son bölümlere büyük üstünlükle giren ekibimiz, karşılaşmayı 85-57 kazandı.Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 19 sayı ile Zoran Erceg olurken, Mensah-Bonsu 14 sayı, Arroyo 12 sayı ile oynadı.