HABERLER

02.12.2011

FUTBOL

Carvalhal’in Açıklaması

Antrenörümüz Carlos Carvalhal, 3-2 üstünlüğümüzle sona eren Maccabi Tel-Aviv maçının ardından şunları söyledi:

"Daha önce de bahsettiğim gibi zor bir maç olacaktı, tam da beklediğim gibi öyle oldu. Galibiyeti almak önemliydi, ancak galibiyet golünü maçın en önemli dakikasında, son dakikada atmak daha da önemliydi. Maçın kontrolünü elimizde tutmayı amaçlıyorduk, aslında maçı kontrol de ediyorduk. Ancak rakibimiz bir duran topla beraberliği yakaladı ve maç çok tehlikeli bir hal aldı. Bunun bir diğer sebebi de Stoke City-Dinamo Kiev maçının skorunun aleyhimize olmasıydı. Skor üretmek için de oyuna aldığımız oyuncularla hareket kazanmaya çalıştık. Son dakikada attığımız gol bize galibiyeti getirdi ama golü daha önce de bulabilirdik. Çok önemli 2-3 pozisyonumuz vardı."

"Tabii ki aynı 11 çıktı Trabzon maçıyla. Çünkü o 11 çok iyi bir oyun oynadı ve iyi bir galibiyet aldı. Hem o kadroyu bozmamak, hem de o takıma güven sağlamak amacıyla böyle bir tercihte bulundum. Ancak bu takımdaki her oyuncu biliyor ki, çalıştıklarında ve iyi olduklarında formayı alabilirler."

"Biz Trabzonspor'a karşı oynadık. Oynadığımız zaman Trabzonspor bir Avrupa maçından çıkmıştı. Trabzonspor maçına baktığımızda, Trabzonsporlu oyuncuların çok istekli olduğunu ama fiziki olarak bunun tersi anlamda yorgun olduklarını gördük. Ancak böyle büyük maçlardan sonra, bütün takımlarda bir zorlanma durumu olur. Bu sadece Beşiktaş ve Trabzon’da değil Barcelona ve Real Madrid de bile olur. Böyle zor ve tansiyonu yüksek maçlardan sonra böyle zorlanmalar olur."

"Her şeyden önce Stoke City maçını 12. adamımızla kendi evimizde oynayacağız. Her zaman söylüyorum biz kendi evimizde oynadığımızda bir kişi fazla oynuyoruz ve yine elimizden geleni yapıp istediğimiz skoru almaya çalışacağız."